Saniye nerede Hasan orada

CHP’nin yönetiminde olan Korkuteli Belediye Başkanlığı’nda, adeta DEM Parti’nin “eş başkanlar” sistemi uygulanıyor. CHP’li başkan Saniye Caran ve eşi Hasan Can Caran, sabah evden birlikte çıkıp, belediye binasına birlikte gelip, başkanlık makamına birlikte oturmaya devam ediyor. Saniye Caran’ın her türlü etkinlik, ziyaret ve açılışı, eşi Hasan Caran’la birlikte yapması tepkilere neden oldu.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde MHP’den Korkuteli’ne belediye başkan aday adayı olan fakat aday gösterilmeyerek CHP’nin yolunu tutan S.S. Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran’ın adaylığı adli sicil kaydındaki pürüze takılmış ve Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) dönmüştü. Seçim döneminde Caran’ın yerine aday olarak apar topar  SP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcü Mehmet Manavoğlu atanıp aday gösterilmişti. Önce çekilmeyeceğini söyleyen Manavoğlu’nun adaylıktan çekilmesiyle 31 Mart için adaylık krizinin en çok konuşulduğu yerlerden biri olan Korkuteli’nde bu sefer Hasan Can Caran'ın anketlerde seçimi kazanma şansının yüksek çıkması üzerine eşi Saniye Caran'ın CHP Korkuteli Belediye Başkan Adayı yapılması kararı alınmıştı. 


ŞANS YÜZÜNE GÜLÜYOR 
CHP’nin aday konusunda bir türlü yüzünün gülmediği Korkuteli’de eleştirilerin odağında gidilen 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Hasan Can Caran'ın eşi Saniye Caran 18 bin 261 oy alarak yüzde 47.15’lik oy oranıyla ilçenin ilk kadın belediye başkanı olmuştu. Seçim dönemindeki adaylık senaryosuyla kafalarda soru işareti bırakan Saniye Caran, belediye başkanı seçilmesinden sonra Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde ise katip üye olarak seçilmişti. 


KOCASININ GÖLGESİNDE 
Eşi Hasan Can Caran’ın yaşadığı adaylık krizi sonrası tesadüfen kendisini adaylık sürecinin içinde bulan Saniye Caran’ın eleştirildiği en önemli nokta seçim süreci ve başkanlık sürecinde eşinin gölgesinde ilerlemesi oldu. Hiçbir siyasi vasfı olmadan ‘eş başkan’ gibi eşinin peşinde dolanan Hasan Can Caran’ın adım adım ‘gölge başkanlık’ yapması tepkilerin odağı oldu. 


ADIM ADIM TAKİP EDİYOR 
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran’ın eşi Hasan Can Caran’ın tepkilere rağmen ‘eş başkanlık’ yapmaya devam etmesi bir takım çevrelerin dikkatini ve tepkisini çekmeye devam ederken bu durumun her geçen daha da göze batar hale gelmesi tepkilerin seviyesini yükseltti. Son olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunan Saniye Caran’ın yine yanı başına eşi Hasan Can Caran’ın bulunması dikkatleri çekti. Her gittiği ziyarette Saniye Caran’ın yanı başında bulunan Hasan Can Caran’ın fotoğraf karelerinde de yer alması dikkatleri çeken bir diğer ayrıntı oldu. 


HER FOTOĞRAF KARESİNDE 
Sosyal medya hesaplarında Korkuteli’de 1 Eylül’de yapılacak olan Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri’ne davet için Ankara’ya gittiklerini belirten bir paylaşım yapan Saniye Caran’ın paylaştığı her fotoğraf karesinde eşi Hasan Can Caran’ın da bulunması tepkilerin boyutunu gözler önüne serdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Grup Başkan Vekili Murat Emir, Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in de olduğu tüm fotoğraflarda Saniye Caran’ın ‘eş başkanı’ Hasan Can Caran’ın da aldığı görüldü.