Sancılı süreç olaylı seçim

CHP Antalya’da yeni tüzük nedeniyle yaşanan adaylık krizinin gölgesinde gidilen CHP Antalya Gençlik Kolları 17. Olağan Genel Kurulu’nda Onur Kayar 164 oyla seçimi kazanırken, Deniz Düğme ise 128 oyla kaybetti. 

CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi öncesinde yaşanan sancılı süreç nihayet sona erdi. CHP Antalya’da yeni tüzük nedeniyle yaşanan adaylık krizi sonrası ertelenen CHP Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi dün Kepez ilçesinde Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel kurula Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Akseki Belediye Başkanı İlkay Akca, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran’ın yanı sıra il yönetiminden isimler ve üyeler katıldı. 


İPİ KAYAR GÖĞÜSLEDİ 
CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün desteklediği Onur Kayar seçimi 164 oy ile kazandı. Rakibi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve önceki İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz’ın desteklediği bilinen Deniz Düğme ise 128 oyla kaybetti.  


“TEHDİTLE BİZİ YILDIRMAYA ÇALIŞTILAR”
Genel kurula Muratpaşa CHP Gençlik Kolları Başkanı Salih Can Akbaş konuşması damga vurdu. Akbaş, “Siyaseti ticari rant ya da çıkar için bir araç olarak görmek bu ülkenin geleceğine yapılabilecek en büyük ihanettir. Bizler siyaseti halk için toplum için bireysel menfaat beklemeksizin milletimizin çıkarı için yapıyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda rant değil; emek, dayanışma ve adalet esastır. Yaşadığımız bu süreçte başımıza gelen alçakça saldırılar ve tehditlerle bizleri yıldırmaya çalıştı. Ancak buradan tekrar haykırıyorum; hiçbir belediye başkanının ya da siyasi figürün gençlerinin iradesi üzerinde baskı kurmaya hakkı yoktur” dedi. 


BAŞKANLAR BASKI YAPTI İDDİASI
İddiaya göre Erdem Beyazı Kültür Merkezi’nin sandıkların kurulduğu sırada Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün gençlik kolları üyelerini bir odaya çağırarak Onur Kayar tarafında oy kullanması için baskı yaptıkları öğrenildi. 


KONGREDE DELEGELER AÇ KALDI
Dün sabah 10.00’da başlayan ve saat 19.00’a kadar süren CHP Antalya Gençlik Kolları 17. Olağan Genel Kurulu’nda divan üyeleri ve partililer yemek temin edilmemesi nedeniyle aç kaldı. Divan Kurul Başkanı CHP Gençlik Kolları MYK üyesi Mustafa Ülkem Uruk, yemek olmamasına sitem etmesine rağmen gençlere yemek getirilmedi.