SANAYİ SİTESİNDE HURDA TEMİZLİĞİ

Antalya Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Tetik, sanayi esnafının hurda araçları sokaklarda yıllarca beklettiğini ve bu kirli görüntüden rahatsız olduklarından yakındı. Başkan Tetik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü talimatıyla hurda araçlar için yer tahsis edildiğini dile getirdi.

Fatma ARSLAN, İrem GÜNEYBAZ

Yeşil Antalya Sanayi bölgesinde hurda araç sorunu Antalya Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Tetik’in canına tak etti. Başkan Tetik, sanayi esnafının gelen müşterilerin araçlarını aylarca, yıllarca sanayi içinde beklettiği için hurdaya döndüğünü dile getirdi. Tetik, bu araçların hem görüntü kirliliği yarattığından hem de hırsızlığa yol açtığından sitemde bulundu. Başkan Tetik, hurda araçlardan dolayı sanayide adım atılacak yer kalmadığını ve sanayide trafik sorununun çok yüksek olduğunu belirterek perişan durumda olduklarını bildirdi. Bu hurda araç sorununu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Başkan Tütüncü ile de paylaştığını bildiren Başkan İbrahim Tetik, hurda araçların daha fazla sorun çıkartmaması için Kepez Belediyesi tarafından hurda araçların toplanacağı bir alanın ayarlandığını açıkladı.

TÜTÜNCÜ ÇÖZÜM GETİRDİ

Yeşil Antalya Sanayi Sitesi’ndeki hurda araçların oluşturduğu soruna Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün talimat vererek çözüm bulduğunun bilgisini veren Başkan Tetik, “Hakan Tütüncü Başkanımızla yeni bir toplantı yaptık. Hakan Başkanımızda talimat verdi. Araçları kaldırıp, sokakları temizleyerek, yeşil alanı korumamız adına talimat aldık. Başkanımız, Zabıta Müdürlüğü Ekipleriyle gelerek bu konuya el atılmasını istedi. Hurda araçları koymamız için bir yer gösterdi.  Tutanaklar tutup, anonslar yapıyoruz. İnşallah bu sokakları temizleyeceğiz. Yeşil Antalya Sanayi’de kesinlikle bu hurda araçları temizleyeceğim. Kimse sokakları böyle atıl hale getiremez. Herkes kapısının önünü temizlesin” ifadelerini kullandı.

SANAYİ BETER DURUMDA

Başkan İbrahim Tetik, bu kirlilikten rahatsız olduğunu dile getirerek, hurda araçların bir an önce sanayiden kaldırılmasını istedi. Başkan Tetik, “Temiz olalım, temizlikten nasiplenelim. Ben esnaflardan bu konuda biraz rahatsızım. Kusura bakmasınlar, bazıları var ki sanayiyi beter duruma getirdi. Hurda araçlar yüzünden sokaklardan geçilmiyor. Bunu arz etmek istiyorum bilhassa büyüklerimize. Bu sorunların bir an önce Yeşil Antalya Sanayi Sitesi’nde son bulmasını istiyorum” dedi.