SANAT SOKAĞI’NA İLGİ YOĞUN
Antalya'nın Kemer ilçesinde yeniden düzenlenerek 43 dükkan yapılan ve sanatçıların el emeği göz nuru eserlerini sergileyerek satışını yaptığı Sanat Sokağı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Antalya'nın Kemer ilçesinde yeniden düzenlenerek 43 dükkan yapılan ve sanatçıların el emeği göz nuru eserlerini sergileyerek satışını yaptığı Sanat Sokağı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Kemer ilçe merkezindeki Mustafa Ertuğrul Aker Parkı yanında bulunan Sanat Sokağı'nın yeniden düzenlenerek 43 ahşap dükkan haline getirilmesi ve resim, takı, örgü, ahşap, deri, cam ustalarına verilerek eserlerini hem sergileyip hem de satışını gerçekleştirmeleri, Sanat Sokağı'na canlılık getirdi. Kemer'e gelen yerli ve yabancı turistler Sanat Sokağı'na yoğun ilgi gösteriyor. Turistler sokakta, sanatçıların el emeği eserleri nasıl yaptıklarını da izleme şansı buluyor.
“YAKLAŞIK 3 BİN YILLIK BİR EL SANATIMIZ”
Eşi Ayzet Özdündar ile 15 yıl önce telkâri sanatını icra ederek bu ürünlerin satışını yapan Fatih Özdündar, "Bu konuda kendimizi geliştirdik ve bu konuda çok iyi eserler yapmaya başladık. Sağ olsun Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu da bize bu konuda destek oldu. Meclis üyesi Hasan Bey ile birlikte bize burada güzel yerler yapıldı ve burada değişik el sanatlarıyla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Turistlerimize ve halkımıza, gelen yerli turistlerimize güzel el sanatlarını tanıtmaya çalışıyoruz. Bizim yapmış olduğumuz ürün yaklaşık 3 bin yıllık bir el sanatımızdır. Telleri birleştirerek ve her ürün ayrı ayrı olmak şartıyla güzel kolyeler, küpeler, yüzükler yapıyoruz. Bu mesleği de biz uzun süre devam ettirmeyi düşünüyoruz. Biz bu caddede yaklaşık 42 arkadaş birleştik. Ahşap, deri, resim ve bunlara benzer taş boyama gibi ve bunlarla ilgili çok değişik el sanatlarımız var. Burada kendi çapında kendilerini geliştirmiş arkadaşlarla çok güzel bir el sanatı icra etmeye çalışıyoruz" dedi.
“BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR FIRSAT”
Seyda Vural, "30 yıldır bu işlerle uğraşıyorum. Deri işleri, kendi ürünlerimizi satıyoruz burada. Herkes kendi yaptığı ürününü satıyor. Yani yapmak zorunda, özgün olmak zorunda. Benzer olabilir ama önemli olan buradaki sanat sokağı faaliyetinin sürdürülmesi. Bunlarla çok uğraştık ama sonunda Sanat Sokağı'mızı yaptık, başardık. İnşallah devamı gelir. Burada satılan ürünlerin hepsi kendi ürünleridir insanların yaptıkları. Onların da takipçisiyiz zaten. Ressamlarımız var, yan tarafta işte güzel sanatlardan arkadaş var. Yani ne bulursak burada teşhir etmeye çalışıyoruz. İlgi de var" diye konuştu.
Ressam Cafer Yıldırım, "Bizim için çok güzel bir fırsat. Yani bir alan olması süper bir şey. Yapanları da tebrik ediyorum. Başta başkanımız olmak üzere, fikri ortaya atan herkese gerçekten teşekkür ediyorum. Bir de Kemer'in reklamı açısından güzel bir hareket. Burada genelde herkes kendi yaptığı şeyleri satıyor. İşte becerisi neyse onu yapıp sergiliyor. Benimki de bu işte portre karikatür. Ben zaten yıllarca dergilerde, gazetelerde falan çizdim. Kemer'de ikamet ediyorum. Burada yaşıyorum. İşte böyle bir imkandan ben de faydalandım. Daha önce otellerde çiziyordum. Bu sene böyle denedim. Gayet iyi yani, bu kadar ilgi olacağını ben tahmin etmemiştim. Bayağı ilgi var yani" dedi.
DHA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Türkiye’nin turizm sektöründeki başarılarına ve geleceğe yönelik stratejilerine değindi. Antalya’da gerçekleşen kongrede, dijitalleşme ve yapay zekanın turizmdeki rolüne vurgu yapan Bakan Ersoy, bu teknolojilerin sektöre entegrasyonu için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.
14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuşan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmin Türkiye’nin ‘bacasız sanayisi’ olarak ekonomide önemli bir yer tuttuğunu belirterek, 20-21 Kasım’da düzenlenecek kongreye 2 binin üzerinde katılım olacağını açıkladı.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, kente 10 aylık dönemde geçen yıla göre 1 milyon 200 bin daha fazla turist geldiğini belirterek, ''Antalya için belirlediğimiz 17 milyon turist hedefine adım adım ilerliyoruz'' dedi.
Turizmin başkenti Antalya’nın Kadriye Plajı’nda gün doğumu, fotoğraf karelerine yansıdı. O anlara şahit olanları eşsiz manzara mest etti.
Antalya’ya bu yıl 10 ayda gelen turist sayısı, 16 milyon 131 bin 847'e ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Rekorlarla dolu bir yılı geride bırakırken ülkemiz turizminin göz bebeği Antalya’mız yükselişini sürdürüyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelecek yıl turizmde pazar çeşitliliğini artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizim için önemli olan sadece yolcu sayısını artırmak değil farklı ülkelerden, farklı ürünlere yolcu getirmek” dedi.
Geçen yıl yabancı turist sayısında rekor kıran Antalya’da 2025 için yurt içi ve yurt dışından gelen rezervasyonlarda hareketlilik başladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon olarak revize edeceğiz” dedi.
Akdeniz ve Ege'ye gelen turistlerin yeni rotasının Denizli Pamukkale'de başlayan balon turları olduğunu söyleyen Antalyalı turizmci Recep Yavuz, günübirlik turlarla turistlerin bu deneyimi tercih etmeye başladığını söyledi. Pamukkale'nin bu etkisinin çevre illere de yayıldığını söyleyen Yavuz, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde de ilk uçuş denemelerinin başladığını belirtti.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz