Samudio’ya ülkesinden davet: Sakatlığı sebebiyle gidemedi

Sezon başında Meksika ekiplerinden Deportivo Toluca’dan Antalyaspor’a transfer olan ve gösterdiği performansla beğeni kazanan Braian Samudio’ya ülkesi Paraguay Milli Takımı kadrosuna yazılırken, deneyimli futbolcu yaşadığı şanssızlık nedeniyle daveti geri çevirdi.

Gustavo Alfaro tarafından 2026 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında Ekvador ve Venezuela maçlarının kadrosuna davet edilen 28 yaşındaki futbolcu, sakatlığı sebebiyle Antalya’da kaldı. Tedavisi devam eden golcü futbolcunun sakatlığının çok önemli olmadığı ve milli aranın ardından oynanacak Galatasaray mücadelesinde yüksek olasılıkla forma giyebileceği öğrenildi.

2.5 SENE SONRA DAVET

Hali hazırda Antalyaspor’un en golcü ismi olan Braian Samudio, Paraguay Milli Takımı ile son maçına yaklaşık 2.5 sene önce çıktı. 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde 2 Şubat 2022’de Brezilya ile oynanan karşılaşmada forma giyen Samudio, 4-0 kaybedilen maçta 90 dakika sahada kalmıştı. O karşılaşmanın ardından milli formayı sırtına geçiremeyen Samudio, Antalyaspor ile yeniden milli forma giyme şansını bu kez sakatlığı sebebiyle kaçırdı.

4 PUANA KATKI VERDİ

Antalyaspor’da Alex de Souza’nın en önemli gol silahı olan Samudio, kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yaptı. 8 maçta 4 gole imza koyan Paraguaylı, 4 puana da direkt katkı sağladı. 4-2 kaybedilen Beşiktaş mücadelesinde attığı 2 gol puan için yeterli olmazken, Paraguaylı futbolcu, 90+4’te Hatayspor’a ve 90+8’inci dakikada da Adana Demirspor’a attığı gollerle galibiyeti getiren isim oldu ve Kırmızı-Beyazlıların hanesine +4 puan yazdırdı.