ŞAMPIYONLUK BÜYÜK BIR KELIME

Süper Lig’in lideri Alanyaspor, bu sezon futbol aklını ilk kez teknik direktörlük deneyimi yaşayan Çağdaş Atan’a emanet etti. Çağdaş Hoca hakkında ilk başlarda herkesin kafasında soru işaretleri olsa da Sergen Yalçın döneminde yardımcı antrenör olan Çağdaş Atan’ı iyi gözlemleyen Alanyaspor yönetimi yine doğru bir karar verdiğini gösterdi.

Çağdaş Hoca hakkında tabi ki hiçbir şey bilmiyorduk ve görerek yaşayarak öğreniyoruz. Ligde 5 maçta 4 galibiyet alan ekibimiz sadece Avrupa maçı sonrası tamamı yedeklerden oluşan bir kadro ile 2 puan kaybetti. Bu maçlarda Çağdaş Atan ile ilgili fikirler edindiğimiz konular oldu.

SAKATLIK İSTEMİYOR

Öncelikle Çağdaş Atan’ın Avrupa Kupaları’na ve futbolcu sağlığına verdiği önemi, Rizespor maçında gördük. Avrupa maçına tam kadro çıkan ekibimiz, yorgun olan futbolcuları dinlendirerek, Rizespor deplasmanı gibi zor bir maça bile yedeklerle çıktı. Burada Çağdaş Hoca’nın; maçı kaybetsek bile, sakatlık yaşamak istemiyorum düşüncesi ön plana çıktı. Ben buradan Alanyaspor’un sezon boyunca çok fazla rotasyon yapacağını ve az sakatlık yaşayacağı sonucunu çıkarıyorum.

ALMAN DİSİPLİNİ

Çağdaş Atan futbolculuk yıllarında Almanya ve İsviçre gibi ülkelerde top koşturmuştu. O dönemde sanırım oradaki disiplinden etkilenmiş olacak ki Hatayspor maçında da bu disiplini gördük. Aynı bir Bayern Münih edasıyla rakibin gardı düşünce hiç durmadan arka arkaya vurmaya başladı takım. Ligde 6-0 gibi farklı skorlar kolay kolay alınmıyor. Bunun en büyük nedeni de biz Türklerin biraz duygusal olması, 3 gol 4 golden sonra duruluyoruz. Ancak Çağdaş Hoca 6-0’lık maçta bile hala futbolcularını geriye yaslamadan aynı oyunu oynatmaya devam etti.

BÜYÜK MAÇLAR VE GERİYE DÜŞÜLEN MAÇLAR

Çağdaş Hoca hakkında büyük maçlarda nasıl bir performans gösterecek ve takım geriye düşerse ne yapacak diye de merak ediyorduk. Bu iki merakımızı da son Galatasaray maçında gördük.  Ligin en zor maçı Arena’da Galatasaray’a karşı oynamaktır belkide. Üstelik 1-0 geriye düştük. Tüm bu olumsuzluklara rağmen maç 90 dakika dedik ve 3 puanı alıp İstanbul’dan döndük. Çağdaş Atan maç sonu açıklamalarında yaptığı taktik değişikliklerden bahsetti. Geriye düşse de korkusuzca hamleler yapacağını ve maçı çevirmeye çalışacağını gösterdi. Büyük takımda olsa beraberliğe yatmayacağını, galibiyet isteyeceğini gösterdi. Bunlar Alanyaspor’un lige çıktığından beri yapmak istediği şeyler. Hocamız hepsini bir maçta bize gösterdi.

Maç sonu açıklamasında “Ceyhun’u oyuna alacaktım ama defansif birini almak istemedim, hücum oyuncularını sahaya sürdüm” dedi. Bu bile bize birçok şeyi anlatıyor.

MERAK EDİLENLER

Şimdi hakkında merak ettiğimiz konular elbette kaldı. Mesela taraftarın olduğu deplasmanlarda nasıl bir duruş gösterecek? Ligin sonlarında şampiyonluk yarışı veriyor olursak, o noktada baskıyı kaldırabilecek mi? Ya da puan farkı açılırsa takımı rehavete kapılmaktan koruyabilecek mi? Ligin ilk yarısı bittiğinde takımı ve ligi iyi analiz edebilecek ona göre transferler yapabilecek mi? Sakatlıklar arttığı zaman doğru rotasyonlarla aynı oyunu oynayabilecek mi? Rakipler Alanyaspor’un gücünü fark edip kaleye otobüs çeker gibi kapandığı zaman o kapalı defansı açabilecek mi?

Bunların hepsini ilerleyen dönemde göreceğiz. Hocamız şimdiye kadar girdiği bütün sınavlardan alnının akıyla başarıyla çıktı. Bundan sonra da umarım bu şekilde devam eder.

Şampiyonluk bunları aşınca gelir. Hocamızın da dediği gibi “Şampiyonluk büyük bir kelime, şampiyonluğa oynamak büyük bir cümle. Biz ise bunları söylemekten asla korkmuyoruz.”