Şampiyon İpek Öz

Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nın kadınlar finalinde Ayla Aksu'yu yenen İpek Öz şampiyon oldu.

Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nın kadınlar finalinde Ayla Aksu'yu yenen İpek Öz şampiyon oldu.

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki bir otelin kortlarında düzenlenen Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda 52'si kadın, 67'si erkek toplam 119 sporcu mücadele ediyor. Turnuvada kadınlar kategorisi final karşılaşmasında Ayla Aksu'yu 2-0'lık skorla (6-2 ve 6-2) yenen Antalyalı İpek Öz şampiyon oldu.Karşılaşma sonunda kupa töreni düzenlendi. Törende dereceye girenlere ödülleri Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, turnuvanın yapıldığı ClupMegasaray Otel'in Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Şahin tarafından verildi.

HEDEF DÜNYA'NIN EN İYİ İYİSİ OLMAK
Hedeflerinin Türkiye'de daha bilinir ve yapılabilir olduğunu göstermek olduğunu ifade eden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Spor turizmi dünyanın en fazla ilgi gören alanlarından birisi oldu. Biz de ülkemizde tenisin dünyada bilinebilir ve yapılabilir olduğunu biliyoruz. Dünyanın en fazla turnuva yapan ülkelerinden bir tanesiyiz. Bu konuda Antalya bu işin en önde gelen ilimizdir. Dünyada da en çok bilinen iller arasındadır. Hem turizm açısından hem sportif başarı açısından çok değerli buluyorum. Tenis ülkesi olma yolunda da Uluslararası Tenis Federasyonu'nda yerimizi edinebilme adına iyi yerlere geldiğimizi söyleyebilirim turnuvalar sayesinde" diye konuştu.
Turnuvada kadınlar kategorisinde şampiyon İpek Öz ise Türkiye'nin en iyisi olmak istediğini ve daha fazla Türkiye şampiyonu olmak istediğini söyledi.

DHA