SAMİMİYETSİZLİK…

Oysa; ne kadar da çok umutlanmış, Türk siyasi hayatında yeni bir dönem başlayacak, güçlü iktidar ortaklarına karşı güçlü bir muhalefet anlayışı ile sahada olacaklar diye beklentiye girmiştik…

Çünkü; güçlü muhalefetin güçlü iktidarı ortaya çıkardığına çok kez hem ülkemizde hem de dünyada şahit olmuştuk. 6’lı masa da kurulurken işte tam da böyle düşünmüş ve ülkemiz adına da sevinmiştik açıkçası. Hele hele ilk zamanlardaki söylemleri…

Her birinin ülkemiz ve demokrasimiz adına yaptığı açıklamalar dikkatli bir şekilde takip ediliyor, bu açıklama ve söylemler taraftarlarını mutlu ederken, kararsız seçmene bile acaba dedirtiyordu.

Ancak taze evlilerin yaşadığı balayı dönemi gibi 6’lı masanın da cicim ayları erken bitmiş, kan kusanlar kızılcık şerbeti içtik edasıyla seçmeni kandırır hale gelmişler…

Elbette bu cümleleri önceki gün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı açıklamalara istinaden kurmuyorum. Çünkü çoğu kez gerek bu köşeden gerekse Lider Haber TV’deki programlarda dile getirdim.  “Menfaat üzerine kurulan dostluklar menfaatler bitince biter” demiş atalarımız.

Bizim muhalefet masasının da kuruluşu tam böyleydi aslında. Kimi Cumhurbaşkanlığı, kimi başbakanlık kimi de bakanlık kapabilir miyim hesabıyla yola çıktı. Yolda bir takım değişiklikler, zaman zaman hayal kırıklıkları yaşansa da son döneme yaklaştıkça bazıları içindeki gizli planı ve arzuları dışa vurmaya başladı!..

İşte o dışa vurumların sonucu da menfaatler ters düşmeye, dostluklar yerini sinsi düşmanlığa, arkadan iş çevirmeye kadar götürdü. Hiç kimse bizim derdimiz memleket, bizim derdimiz millet diye yalan söylemesin!!!

Derdi memleket olanlar asla ve asla küçük menfaatler uğruna ideallerinden ne taviz verir ne  de vazgeçer. Ve ayrıca kendi taraftarları başta olmak üzere kimseye de yalan söylemezler. Ama koskoca kelli felli insanlar; bu milleti tam bir yıldır oyalamışlar, aldatmışlar, kandırmışlar.

Düpedüz yalan söylemişler!.. Toplanıp toplanıp dağılmışlar… E peki o kadar uzun süren( ki bazıları dokuz saat) toplantılarda ne yaptınız arkadaş? Pes vallahi…

Siz adaylıkta bile birbirinizi böyle bir duruma sokuyorsanız yarın iktidara gelseniz ne yapacaksınız düşünmek bile istemiyorum. Zaten ne demiş atalarımız “Nerde çokluk orda …..”