SAMİMİYET VE ÖZGÜVEN

Antalyaspor'da geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde Ersun Yanal'ın göreve gelen Nuri Şahin, ilk kez basınla bir araya geldi. İlk olarak Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şubesi Yönetim Kurulu olarak bizleri ağırlayan Şahin, sonrasında ise geniş katılımlı bir toplantıda Antalya'daki pek çok gazetecinin katıldığı bir sohbet gerçekleştirdi.

Öncelikle teknik adamlık için yaşının genç olmasına karşın ortaya koyduğu öz güven ve samimiyet beni gerçekten etkiledi. Şunu açıkça söyleyebilirim ki; Antalyaspor'da görev almış teknik adamlar arasında en samimi bulduğum ilk 3 isimden birisi olduğunu söyleyebilirim.

Basında yer almaması kaydıyla merak edilen tüm soruların yanıtlarını içtenlikle veren Nuri Şahin'in, başarılı olacağına inancım, daha da arttı.

Antalya'dan ve Antalyaspor'dan övgüyle bahseden ve yurtdışından gelen bir kişi olarak dışarıdaki insanların bakış açısını değerlendiren Şahin, şehrin ve kulübün başarı potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Takımın bundan sonraki hedefleri ve oyun tarzıyla ilgili olarak da bilgi veren Nuri Şahin, rakibe göre kadro ve sistem belirleyeceklerini net bir şekilde ifade etti. Her maçta farklı bir kadroya çıkabileceklerini, bunun da rakibe göre değişkenlik kazanacağını vurgulayan Nuri Şahin, önündeki 5 yıl için Antalyaspor'dan başka hiçbir planlama yapmadığının da altını çizdi.

Oyunculara olan inancı net ifade eden Nuri Şahin, kadronun başarı için yeterli olduğunu ifade etmesi, bahanelere sığınmayacağının da göstergesi oldu.

Nuri Şahin yolun başında ancak benim gibi pek çok gazetecinin küçük de olsa kafasındaki soru işaretlerini tamamen yok ettiğini düşüüyorum. Böyle mantalitedeki bir teknik adama uzun soluklu şans tanınması, gelecek adına büyük farklılıklar yaratacaktır. Antalyaspor Yönetimi, sonuna kadar hocasının arkasında durmalıdır. Başarı geç de olsa gelecektir.