Salih Çiftçi, MHP’den Manavgat için aday adayı oldu

Manavgat’ın sevilen iş adamlarından, önceki dönem MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Salih Çiftçi Manavgat Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. Başvuru evraklarını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a teslim eden Çiftçi, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’den hayır duası ile yola çıktı.

Manavgat’ta MHP tabanı olmak üzere iş ve siyaset dünyasının etkin isimlerinden iş insanı, Salih Çiftçi, ara vermeden siyasi çalışmalarını sürdürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nde yerel seçimler için hazırlıklar hız kesmeden devam ederken Manavgat’ta eğitim, spor ve iş camiası tarafından yakinen tanınan Çiftçi, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı başvurusunu yaptı.


"CANLA BAŞLA MÜCADELE EDECEĞİM"

Partisinin genel merkezine giden Çiftçi, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a adaylık başvuru dosyasını teslim ederek birtakım görüşmeler gerçekleştirdi. Daha sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de ziyaret eden MHP Manavgat Belediye Başkan Aday Adayı Salih Çiftçi, Devlet Bahçeli’ye Cumhuriyet’in 100. Yılına özel hazırladığı “Manavgat’ta 100. Yıl Coşkusu” isimli kitabını hediye etti. Devlet Bahçeli’nin elini öpüp hayır duasını aldığını söyleyen Çiftçi, Manavgat’a birlik ve beraberlik getireceğini, Manavgat’ın hak ettiği yere gelmesi için canla başla çalışacağını dile getirdi.

"MANAVGAT’TA YENİDEN BAYRAĞI ELİNE ALACAK"

31 Mart yerel seçimde yeni bir dönem için ilk adımı attıklarını ifade eden Salih Çiftçi, Cumhur İttifakının kazanması için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Salih Çiftçi, “Aziz memleketimizin istikbali için çalışma ve mücadele etme yolunda gönül sofranıza ve hayır dualarınıza talip olduğumu ifade ediyorum. Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin; “Ortak inanç ve şuurla, kutlu ülküler doğrultusunda kenetlenmiş iman neferleriyiz ve Türkiye’nin aşılamayacak, hisarları yıkılamayacak irade kalesiyiz” sözünden aldığımız ilhamla yola çıkıyoruz. Ülküsüyle büyüdüğüm şanlı davamızın bir parçası olarak yerel seçimlerde beşiğimiz, otağımız ve yuvamız olan Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı ile beraber Manavgat’ta yeniden bayrağı eline alacak. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Uygarlık yolunda başarı yenileşmeye bağlıdır’. Uygar bir kent ülküsü ile yenileşmeye, yeniden Milliyetçi Hareket Partisi’ne diyerek ocağımızın ateşini Cumhur İttifakı ruhuyla Manavgat’ta yeniden yakacağız” dedi.


 "MANAVGAT’I HAK ETTİĞİ YERLERE GETİRECEĞİZ"

Manavgat’a hak ettiği değerleri yeniden kazandıracağını ifade eden Çiftçi, “Derdimiz ve davamız siyasi bir mevzi kazanmanın çok ötesinde, tarihimizin, ecdadımızın ve ülkümüzün bizlere yüklediği sorumluluk gereği Manavgat’ımız için gece gündüz demeden, yılmadan ve yorulmadan çalışmak, şehrimizi tepeden tırnağa kalkındırmak, tüm şehirlerimize örnek olacak bir yerel yönetim modelini gururla sergilemektir. Cumhur ittifakı olarak üretken, büyüyen ve gelişen, hizmet odaklı şeffaf ve gönül belediyeciliği adı altında hizmet sunmaktır. Daha yaşanabilir, tercih edilen bir kent haline getirmektir. Cumhur İttifakı ruhuyla Manavgat’ta Milliyetçi Hareket Partisi’ni güçlendireceğiz. Tüm geçmiş değerlerimiz ile birlikte çalışarak Cumhur İttifakıyla Manavgat’ı hak ettiği yerlere getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

 SALİH ÇİFTÇİ KİMDİR?

İlk, Orta ve Lise eğitimini Manavgat’ ta tamamlayan ve 1997 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde İşletme Bölümünü bitiren Çiftçi, 2003 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yükseköğrenimini tamamladı. Sakarya Üniversitesi’nde Bağımsız Denetmen Belgesini alarak Mali Denetçilik yapan Çifti, Manavgat’ta çok sayıda işletmeye de Mali Müşavirlik hizmeti veriyor. Kurmuş olduğu firmalarla inşaat, tekstil, sigorta ve kimya sektöründe grup şirketler sahibi olan Çiftçi, yerelde önde gelen firmalar arasında yer alıyor. Manavgat’ta 2010-2013 yılları arasında Sarılar Belediyesi Futbol Spor Kulübü Başkanlığı, Manavgat Mali Müşavirler Odası’nda yönetim kurulu üyeliği, birçok sosyal sorumluluk ve kültürel destek projelerinde yer alan Çiftçi, kurum ve kuruluşlarla Manavgat’ta özellikle eğitim üzerinde etkinlikler düzenledi.

28 yıldır siyasetin içerisinde aktif olarak görev alan ve 2009-2014 yılları arasında Manavgat Belediyesi Meclis Üyeliği, Manavgat İlçe Teşkilatı Kurucular Kurulu Üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Antalya İl Kurucular Kurulu Üyeliği ve Antalya İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Merkez Üst Kurul Delegeliği ve 2019 yılında Manavgat Belediye Başkan Aday Adayı ve 2020 Genel Merkez MYK Aday Adaylığı yapmıştır.

Uzakdoğu, Afrika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 22 yurtdışı iş gezisi yapan Salih Çiftçi, Almanca ve İngilizce biliyor. Çiftçi, 1977 Manavgat doğumlu evli ve iki çocuk babasıdır.

HABER MERKEZİ