SALGININ GÖLGESİNDE BAYRAM

Bu bayramda el öpmeleri, aile ziyaretlerini rafa kaldıralım. Mezarlık ziyaretlerini bir sonraki bayrama erteleyelim. Koronavirüs ile mücadelede belki de son virajımız. Gelecek aydınlıklarla dolu…

Vatandaşından hükümet yetkililerine kadar çok fedakarlıklarda bulunduk. Ekonomik zayilerin yanında sosyal hayatımızı bile unuttuk. Salgın bizi evimizde esir etti. 2 yılı aşkın bu şekilde yaşıyoruz. Ağzımızda maske olmadan dışarı adım atamıyoruz.

Sosyal mesafe ile birbirimizden uzaklaştık. Ölmekten ya da birinin ölmesine vesile olmaktan daha iyidir böyle yaşamak. Ama bu yaşantının da sonu geldi sayılır. Bütün dünyada aşılama son hızla devam ediyor.

Türkiye’de de aşılama programı kapsamında müthiş bir mücadele var. Sinovac ve Biontech ile başlayan aşı dalgasına bir de Sputnik aşısı eklendi. Yetkililer haziran ayı ile birlikte rahatlayacağımızı öngörüyor. Ben mesleğim gereği kulaktan dolma bilgiler yerine resmi ağızdan gelen bilgileri esas alırım.

Yandaş ya da muhalif kesimlerin kendi yorumlarını kattıkları abartılı bilgiler ışığında hareket etmemiz ya da ona göre plan yapmamız mümkün değil. Bu ülkenin en yetkili kişisi haziran ayını işaret ediyorsa verdiğimiz mücadeleyi iki takına çıkarıp mücadele kapsamında yardımcı olmaya devam etmeliyiz.

Evde oturmak sosyal hayatından fedakarlık yapmak inanın daha kolay.Birinin hastalanmasına ya da ölmesine neden olmak vicdanı anlamda ağır bir yükün altına girmekten öteye gitmez. Bizler evimizde durabildiğimiz kadar duracağız.

Koronavirüsü yenmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Mezarlıklarda bizden dua bekleyenlere evimizden dualar edeceğiz. Büyüklerimiz bizi beklerken canlı bağlantılarla gönüllerini alçağız.

ÖRNEK OLMALIYIZ

Sabır göstermeyen yakınlarımıza örnek olacağız. Birlikte hareket eder bu illetin üstesinden geleceğiz. Bazılarının sorumsuz davranışları bu büyük mücadeleyi baltalamaktan öteye geçmeyecek. O yüzden bu salgına karşı verdiğimiz bireysel mücadele yeterli kalmayacak. Biz bir yandan mücadele ederken bir yandan da sorumsuz kişilerin davranışlarını önlemeye çalışacağız.

Mecburiyetten dışarıya çıkan birini maskesiz görürsek uyaracağız. Uyarılara rağmen dinlemiyorsa yetkilileri bilgilendireceğiz. Herkes çok bedel ödedi esnafından turizmcisine kadar. Kepenk kapatanlar oldu, evine ekmek götüremeyen de oldu.

Biz bir savaşın sonuna geldik. Son bir atakla galip gelmek zor değil. Son bir nefes kazanmamız için yeterli olacak. Çok can verdik az daha sabır. Biraz daha gayret.

KAZANAN BİZ OLACAĞIZ…