SALGINA ÖZEL 'PAZARLIK KİTİ'

Kepez Belediyesi tarafından bu yıl pandemi sürecinde geçirilecek olan Kurban Bayramı için gerekli önlemler alındı. Çamlıca Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki kurban satış noktalarında pandemi nedeniyle hijyen kuralları üst noktaya çıkarıldı. Yıllardır süre gelen tokalaşarak kurbanlık satış işlemi geleneği ise, hazırlanan ‘pazarlık kiti’ ile sürdürülecek.

Mustafa KOZAK, Ahmet ARĞILLI

Kepez’de bulunan kurban kesim ve satış yerinde satışlar başladı. Çamlıca Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki kurban satış ve kesim alanına gelen vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Kurbanlıkların bulunduğu alanın sürekli temizlenerek koronavirüs tedbirlerine önem verildiği görüldü. Kurban bayramının ilk günü hayvanlarını kesmek isteyen vatandaşlar kurban satış yerlerine gelerek yer ayırttı.

VİRÜSE KARŞI ‘PAZARLIK KİTİ’

Bu yıl kurbanlık alış satışı maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde yapılırken, kurban pazarlarının vazgeçilmez geleneği pazarlık tokalaşması yapılamayacak. Kepez Belediyesi yıllardır süre gelen tokalaşarak kurbanlık satış işlemi geleneğini,  geçen yıl başlatılan ‘pazarlık kiti’ ile sürdürecek. Kurban pazarında 600 kilo civarında büyükbaş hayvanların 24 bin TL civarında, Küçükbaş hayvanların da bin 200 TL ila 4 bin 500 TL arasında satışa çıkartıldı. Besiciler  yem ve saman fiyatının yüksek olmasından yakınarak yem fiyatlarının kurbanlıklara da yansıdığını bu nedenle geçen yıla oranla fiyatların arttığını söylediler.

FİYATLAR KİLOYA GÖRE

Hayvanlar hakkında bilgi veren besici Sedat Uçar, “Sosyal mesafemize hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Pazarlıklarımızı geçen yıl olduğu gibi bu yılda sopalarla yapıyoruz. Hayvanlarımız geçen yıla oranla pahalandı. Hayvanlarımız kilosuna göre değişiklik gösteriyor,  bin 200 liralık hayvan ortalama 16 kilo et veriyor.” dedi.

TALİPLERİNİ BEKLİYORLAR

Dede mesleği olan hayvancılığı yıllardır yaptığını söyleyen Tanju Oktay, “Hayvanları 12 ay boyunca burada satışını gerçekleştiriyoruz. Kurbanlıklarımız 3 gün sonra gelecek. Mallarımız veteriner kontrolünden geçerek geliyor. Allah nasip ederse taliplerini bekliyoruz.”  dedi.