SAKSI MESELESİ

Sevgili okurlar; yollarımız kaliteli asfaltla kaplanmadığı için özellikle yağışlı havalarda delik deşik oluyor. Çukurlar oluşuyor.

Yağmurlu havalarda bu çukurlar suyla dolduğu için trafikte aracınızla seyir halinde giderken  tekerlekleriniz bunların içerisine düşüyor. 

Aracınızın ön düzeni, rot balans ayarı bozuluyor. Kimi zaman da lastiğinizi bu çukurların kenarı jilet gibi kesiyor. Yanaktan yırtılan bu lastiği kullanamıyorsunuz.

Bir keresinde hem ön lastik, hem de arka lastiğim bu çukurlara girip çıktığında her iki lastiğim de yırtılmıştı.

Her iki lastik de yama tutmaz halde olduğu için mecburen yenilemek durumunda kalmıştım.

Antalya’da Gaziler mevkiinde çukurlardan dolayı canlarına tak eden mahalle sakinleri bu çukurlara saksılardaki çiçekleri dikerek konuya dikkat çekmişlerdi.

Olayın sosyal medyada paylaşılması üzerine yolun sahibi Aksu Belediyesi apar topar bölgeye ekip gönderip çukurları doldurttu.

Bu olayın yaşandığı gün ben de kendimi bir çukurun üstünde buldum.

Konyaaltı Altınkum Mahallesinden yola çıkıp aracımla Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nün önünden Hürriyet Caddesine doğru seyir halinde giderken Anadolu Caddesindeki dev çukura düştüm.

Eyvah yine lastikler gitti diye aracımı sağa park edip baktım. Bu kez şans benden yanaydı.

Lastikler yırtılmamıştı. Şu çukurun bir fotoğrafını çekeyim dedim. Tam o esnada Büyükşehir Belediyesinin ekipleri geldi. Çukuru onarmaya geldiklerini söylediler.

SON SÖZ

Saksı olayı anlaşılan Antalya’daki bütün belediyeleri harekete geçirmiş. Saksıyı çalıştırmak böyle bir şey demek ki.