ŞAKASI OLMAZ

Transfer sezonunun açılmasıyla birlikte yavaş yavaş imzaları açıklamaya başlayan Antalyaspor'da ayrılmış ve ayrılacak oyuncularla birlikte Nuri Şahin, yeni bir ilk 11 yapılanmasına gidecek. Bu kapsamda Amilton'un yerine Ghacha'ya, Nottingham Forest'a gitmek için gün sayan Paul Mukairu'nun yerine de Haji Wright'a iler uçta şans tanıdı. Yine ayrılması gündemde olan Enzo Crivelli'yi yedek kulübesine çeken Nuri Şahin'in, olası Robert Beric transferiyle birlikte ileri ucu da bu futbolcuya emanet edecektir. Göztepe hezimetinin ilk 11'de yer alamayan Andrea Poli ile Naldo da yeniden formasına kavuştu.

Rakip Fenerbahçe'de de yeni bir teknik adamın göreve başlamasıyla beklentilerin dışında bir ilk 11 sahaya sürüldü. Eksik oyuncu sayısının fazla olmasıyla birlikte yedek kulübesinden oyuna girip skora katkı sağlayabilecek tek oyuncunun Pelkas olması dikkat çekti.

Maç öncesinde her iki takım da trafik kazanasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ı unutmadıklarını ifade eden görsellerle sahaya çıkarken, pek çok maçın aksine 6 . dakikada oyun durmadı. 6. dakika boyunca topu ayağında tutan Fenerbahçe, topu dışarı atma tercihini kullanmazken, 7. dakikanın içerisinde topun taça çıkmasıyla hakem tarafından oyun durdu ve Ahmet Çalık anıldı.

Her iki takımın da son haftalarda aldığı kötü sonuçlar, bu karşılaşmaya da etki etmiş olacak ki temkinli bir 90 dakika başladı. İlk 20 dakikada deyim yerindeyse taraftarı uyutan 22 futbolcu arasında ilk tehlikeli atak 23. dakikada geldi. Antalyaspor'un sağ kanattan geldiği akında sol tarafta topla buluşan Güray Vural, sert ve isabetli bir şut göndererek ilk yarının en dikkat çeken pozisyonuna imza attı. İlk 45 dakika boyunca her iki takım tarafından ortaya koyulan oyunun karşılığında gol çıkması mucizeydi ki sonuç da öyle oldu.

1 saati hiçbir hareket olmadan geçen karşılaşmada her iki teknik adam da 63. dakikada müdahale etme kararına vardı. Antalyaspor'da 63 dakika sahada fazla varlık gösteremeyen Haji Wright'ın yerine yorulan savunmayı daha zorlayabilecek Crivelli hamlesi yapılırken, yedek kulübesi yetersiz olan Fenerbahçe'de ise Mesut Özil ve Rossi'nin yerine Nazım Sangare ve Muhammed Gümüşkaya takviyesi yapıldı.

Yaplan değişikliklerin ardından oyuna daha çok etki eden taraf Antalyaspor oldu. Özellikle Doğukan Sinik ile rakip kaleyi zorlamaya başlayan Antalyaspor'a soğuk duş etkisi yaratan isim ise Jose Sosa oldu. Sol taraftan kullandığı serbest vuruş kimseye çarpmadan filelerle bulurken, Antalyaspor adına belki de sahanın en iyisi olan Doğukan Sinik 81'de takımına hayat veren isim oldu. Bu golün ardından rakip kaleyi daha çok zorlamaya başlayan Antalyaspor'a galibiyeti getiren gol gelmese de teselli anlamında önemli 1 puan olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe karşısında alınan 1 puan moral bozmaz, ancak Antalyaspor'un en kısa zamanda galibiyetleri sıralaması gerekiyor, aksi durumda düşme hattının şakası olmaz.