ŞAKASI KALMADI!

6 maçlık galibiyet hasretine Ümraniyespor karşısında son veren Antalyaspor, son yıllarda hem saha içi hem de saha dışında kıyasıya bir rekabete girdiği Trabzonspor karşısına bu zaferi taçlandırmak için çıktı.

İlk 11’inde 3 değişikliğe giden Nuri Şahin, galibiyeti getiren golden dolayı mı, yoksa taraftarın tepkisinden mi kaynaklı bilinmez, bu sezon planları arasında pek düşünmediği Fredy Ribeiro’ya yeniden as kadroda şans verdi.

Naldo’nun gidişiyle başlayan stoper sorunu ve geçen hafta sakatlanarak oyunu terk eden Ömer Toprak’ın yedek kulübesine girmesiyle bu bölge de genç Amar’a kaldı.

Yeni transferler Helton Leite, Erdal Rakip ve Doğukan Sinik’in de ilk 11’de olmasıyla henüz birbirini çok iyi tanımayan bir kadro, Trabzonspor karşısına çıkmış oldu. Tabii Ümraniyespor maçında anlamsız bir kart yiyerek cezalı duruma düşen Nuri Şahin’in de saha kenarında yer almaması, tuz-biber katkısı sağladı.

Bunun yanında Galatasaray maçında yaptığı iki kurtarışla yere göğe sığdırılamayan Helton Leite’nin Ümraniyespor maçının ardından Trabzonspor karşısında da rakibe hediye golü, mağlubiyetin hazırlayıcısı oldu.

Trabzonspor’un 36’ncı dakikada gelen golüne kadar ‘Antalyaspor hiçbir şey yapmadı’ desek yeridir. Tamamen silik ve her an golün yenebileceği kötü bir oyun…

İnanılmaz baskıdan sonra gelen golle frene basan Trabzonspor karşısında ilk kaleyi yoklayan Ndao olurken, Senegalli’nin şutu üst direkte patladı. Aynı zamanda koskoca 45 dakikada Bordo-Mavililer kalesine gönderilen adam akıllı ilk şut oldu.

İkinci devrede oyunu yönlendiren, rakibini etki altına alan taraf Antalyaspor olsa da 1-2 cılız pozisyon dışında tehlike yaratamadı.

Ümraniyespor galibiyetiyle oluşabilecek yıkımın engellendiği Antalyaspor’da sonrasında oynanacak ilk 5 maçta hedef rakiplerden birisi elbette Trabzonspor değildi. 14 Şubat’ta oynanacak erteleme maçındaki Beşiktaş da değil… Tabii ki bu rakipler karşısında puan alınması çok sürpriz olmaz, ancak puan durumundaki rakiplerin bunlar değil.

Gaziantep FK, Kasımpaşa ve Kayserispor…

Kırmızı-Beyazlıların bu 3 maçta en az 7 puan almaması halinde çok farklı şeyler konuşulabilir. Bu sebeple Haji Wright gidecek mi, kalacak mı, o olacak mı, bu olmayacak mı polemiklerini bırakıp bu 3 maça tam konsantrasyon gerekiyor.  Bu işin artık şakası yok.