SAKALIMIZ YOK Kİ

Zaman zaman, “sakal bıraksam mı acaba” diyorum kendi kendime sonra da hafta içi her gün Lider Haber TV'deki Gün Başlıyor programından dolayı vazgeçiyorum.

***

Çünkü izleyicinin karşısına layık bir şekilde çıkabilmek için kılık kıyafetimize hal ve hareketlerimize dikkat etme zorunluluğu hissediyoruz kendimizde. Peki, “nereden çıktı bu sakal bırakma meselesi” diyecek olursanız hemen açıklayayım.

***

Bazen söylediğimiz sözler ciddiye alınmıyor veyahutta ilgililerin bir kulağından girip diğerinden çıkıyor da ondan. Hani "sakalımız yok ki sözümüz dinlensin" cümlesini düşünerek belki sakalımız olsa sözümüz dinlenir amacıyla sakal bırakalım diyoruz.

Bakın yine kış ayları yavaş yavaş ben geliyorum demeye başladı. Sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde afetler, sel baskınları,  yangınlar depremler kol gezdi adeta 2023 yılında.

***

İşte o felaketleri ekranlarda anlatırken boğazı düğüm düğüm olan birisi olarak artık insanlığın yaşadığı çileler bir an evvel bitsin istiyorum. Bunun için de elbette biz insanoğluna düşen görevler var.

***

Sorumluluk sahibi olanların yapması gereken görevleri ihmal etmesi yaşanabilecek felaketlerin habercisi olur. Tıpkı günümüzde olduğu gibi.

Yerel yönetimler şimdiden mazgallar, rögar kapakları ve kanalizasyonlar ile dere yataklarını temizleyerek kış temizliği yapmaz ise Allah korusun kış aylarında her gün yeni bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Tabi ki bu görev sadece yerel yönetimlerin değil elbette.

***

Aynı zamanda sorumluluk alanına giren yerlerde DSİ bölge müdürlükleri de gerekli kış temizliği çalışmalarını zaman geçirmeksizin yapmalıdır. İlgili kurumlar o çalışmayı yapmalı ama vatandaş olarak bizler de çevre temizliği konusunda hassas olmalıyız.

***

Öyle gelişi güzel yerlere çöp atmaktan, dere yataklarına veyahut ta boş bulduğumuz alanlara sera atıkları ve moloz dökmekten vazgeçmeliyiz. İnşallah herkes yapması gerekeni yapar da bizde sakal bırakma sevdasından vazgeçeriz.