ŞAKA GİBİ…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurgusunu, montajını ve senaryosunu kimin yaptığını henüz öğrenemediğimiz seri üretim videolarına son hızla devam ediyor.

***

Geçtiğimiz günlerde bir video daha yayınladı. Bir farkla…

Önceki gibi geceliği 100 bin lira olduğu iddia edilen boğaz manzaralı bir sarayın süit odasından değil de bir kütüphaneyi andıran bir yerden çekim yapıldı bu defa.

***

Evinin kütüphanesi mi yoksa başka bir yer mi orasını bilemiyoruz. Aslında çekim yaptığı yerden ziyade videodaki içerik bizi daha çok ilgilendiriyor. Ne diyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu o malum videoda ?

***

"Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim"

Peki CHP Lideri bu çağrıyı hangi tarihte yaptı dersiniz?

PKK Terör Örgütü’nün emir ve talimatları doğrultusunda siyaset yaptığı, terör eylemlerine ve terör örgütüne lojistik destek sağladığı iddiası ile Anayasa Mahkemesinde kapatma davası devam eden HDP’nin elektrik faturaları ile ilgili kitlesel eylemlere destek verin çağrısından iki gün sonra…

***

Tıpkı Mersin’de yaptığı miting gibi… Ne yapmıştı CHP Lideri o tarihte derseniz şöyle hafızalarımızı bir tazeleyelim mi?

24 Kasım 2021 tarihinde, 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi, hendek operasyonları esnasında devlete başkaldıran hainleri destekleyecek türden çalışma ve açıklamalar yapan, İmralı canisinin heykelini dikme rüyasına kapılmış HDP’nin eski Genel Başkanı  Selahattin Demirtaş’ın “Hiç değilse Meclis'te temsil edilen muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak bir basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve yedi bölgede yedi ortak miting yaparak halkla birlikte derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var? Bugün değilse ne zaman?” şeklindeki çağrısını karşılıksız bırakmamış ve aynı gün PM’ni olağanüstü toplayarak miting kararı almıştı.

***

Her iki olaya ve açıklamalara bakınca nasıl beraber yol yürüdükleri, karşılıklı görev dağılımının nasıl yapıldığı ortaya çıkıyor öyle değil mi?

Tahterevallinin bir tarafında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olmakla övünülen bir CHP, diğer tarafında ise terör örgütünün siyasi uzantısı olmakla, kandilden aldığı emirle siyaset yaptığı suçlamasıyla kapatma davası açılan HDP…

 ***

 “Ne günlere kaldık Ey Gazi Hünkar” demiş Ziya Paşa yıllar önce. Bu günleri, hele ki CHP yönetiminin bu günkü siyaset anlayışını görse belki de “Kimlere kaldık ey Gazi Hünkar” derdi herhalde.

***

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elektrik zamları geri çekilene kadar fatura ödemeyeceğini açıklayınca MHP Lideri Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama ile Kemal Kılıçdaroğlu’na birer kandil gönderilmesi çağrısında bulundu teşkilatlara.

***

Bana kalsa vallahi bırakın kandili çıra bile göndermem. Kendisi karanlıkta kalmayı tercih ediyorsa aydınlanmasına niye ben sebep olayım ki. Bırakın karanlıkta kalsın!

***

Milleti sivil itaatsizliğe çağıran, halkı galeyana getiren beyanlar veren ve devlet ile milleti karşı karşıya getirmeye çalışanlar bilmelidirler ki düşmanın en sevdiği hilesi dostu dosta kırdırmaktır.

O yüzden kardeş kavgasına çanak tutacak, insanları mağdur edecek açıklamalar günü birlik bir takım taraftarların hoşuna gidebilir belki, ancak ya o kaos derinleşir ve içinden çıkılmaz hale gelirse…

***

Allah korusun!

Tıpkı 12 Eylül’deki gibi “ Bizim çocuklar kazandı” dedirtmemek için uyanık olmak ve sağduyulu davranmak hepimizin en önemli görevi. Tüm bunları yazarken yapılan zamları savunduğum falan da anlaşılmasın.

***

Gerek akaryakıtta, gerek elektrikte gerekse piyasada ipin ayarı iyice kaçtı. Bu kaçan ayarla ilgili tepkimizi tabi ki ortaya koyacağız ancak yasal sınırları aşmadan, yangına körükle gitmeden…

SON SÖZ

Zaten bizi yönetenlerin de bu durumun farkında olduğu ve gereğinin de yapılacağı Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı. Hele bekleyip görelim ne olacak!