SAHTELİKLER DİZ BOYU

Sevgiler sahte, ilişkiler sahte, yüzlerdeki ifadeler sahte ve geldiğimiz son nokta da mesleklerde sahte... Son günlerde gündeme fişek gibi düşen olaylardan biri de sağlık sektöründe sahte doktorların olması.

***

İnanılır gibi değil, akıllara durgunluk veren bir olayla karşı karşıyayız. Benim anlamadığım bu sahteliklerle devlet dairelerinde nasıl oluyor da işe başlıyorlar. Yani devletin en üst makamını kandırmak, deyim yerindeyse uyutmak bu kadar kolay mı?

***

Parayla satın alınan üniversite diplomaları çarşaf çarşaf ortada geziyor. Birileri bu durumdan nemalanırken, egolarını tatmin ederken olan o kişilerin elinden geçen sayısız hasta kişilere olmuş. Kim bilir kaç kişiye yanlış teşhis konuldu, kimlere yanlış tedavi uygulandı ve kimlerin ahlarını aldılar?

***

Farkında mısınız, bu sahteliklerin içinde yaşamaktan yüreğimiz öbek öbek kara yosunlarla kaplandı. Bizler kime inanacağız? Bizler kime güveneceğiz?

***

Günlük yaşantımızda onca sahte insanlara tahammül ettiğimiz yetmiyormuş gibi bir de bu tür sahtekarlıklarla uğraşmak gerçekten can sıkıcı. Çocuklarımızı yetiştirdiğimiz bu dünyada her şeyin günden güne kirleniyor olması, parmakla gösterilecek kadar az sayıda iyiliklerin kalması utanç verici...

***

Okuduğum bir kitapta şöyle yazıyordu:

“Kötülüğü gördüğün yerde iyilik arama. Orada iyi olan her şeyi kötülük öldürdü ve şimdi sıra senin iyiliğini öldürmeye geldi. Kötülüğün olduğu yerden hemen uzaklaş ve iyiliğe koş.”

***

Yazarın ne demek istediğini bu günlerde daha iyi anlıyorum. Biz insanoğlu her hangi bir olumsuzluk karşısında neden, niçin ,illa ki haklı bir sebebi vardır gibi sözlerle durumu kurtarmaya çalışan yorumlar yaparız.

***

Evet şimdi saha iyi anlıyorum ki ortada bir kötülük varsa orada niyet kötüdür ve bunun hiç bir haklı açıklaması yoktur. İnsan bazen kendi kaderini kendisi yazarmış. Kötülük dediğimiz şey de tam böyle bir şey işte. İnsan bu hayatta en çok en iyi bildiği şeyi yaşatıyor. Niyeti bir kez bozulduysa o niyet iyilikle bir daha mayalanmıyor maalesef...

Kul hakkı yediğiniz, sayısız kişinin derdine katmerli dert olduğunuz, insanların çaresizliğinden nemalandığınız her bir günün ahı ciğerlerinizden, ömrünüzden çıksın...

***

Bir yılı daha bitirip yeni yıla doğru adım adım giderken kanadımız, kolumuz, umutlarımız kırık. Her yıl iyi dileklerle, şaşalı sözlerle yeni yıla gireriz ama nedendir bilmem ama hiç kimse söylediği sözlerin, iyi dileklerin arkasında durmuyor. Herkes herkesten iyi olmayı, adaletli olmayı, vicdanlı olmayı bekliyor.

Sizce de büyük bir çelişki değil mi?

SON SÖZ

Akıl ve ruh sağlığı dilediğim bir yıl istiyorum. Eğer aksi olacaksa kıyamet kopsun, dünya dursun!