SAHTE YÜZLER! Ahmet DEMİR

Adını bile anmaktan imtina ettiğim bir dijital platform aldığı bir kararla son bir haftadır neredeyse hiç gündemden düşmedi.

***

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı filmin yayınlanmayacağı açıklandı. Elbette her platformun, kurumun kendi kararıdır diyerek saygı duymak zorunda kalabilirdik işin içerisinde başka işler olmasa ama…

***

Hınçak ve Taşnak çetelerinin başını çektiği Ermeni lobilerinin baskısına boyun eğmek zorunda kalan malum platform koskoca bir dünya liderinin hayatını belirli bir alana sıkıştırmaya kalktı.

***

Onun; ataları denize dökülmüş olanlar hariç sadece bir milletin değil, tüm dünyanın sevgisini kazanmış, tarihe mal olmuş bir lider olduğunu belki unutmuş olabilirler ama onun ilkeleri doğrultusunda yetişen milyonlar olduğunu da bizim hatırlatmamız lazım.

***

Cılız bir şekilde üç beş kişin gösterdiği tepki veyahut ta kendi sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalar yerine en üst perdeden tepki koyabilseydik keşke!

***

Yaşanan bazı durumlarda Rus ve Ermeni olmayı tercih eden o malum çevrelerinde söz konusu Atatürk olduğunda aslan kesileceğini düşünmek elbette safdillik olur ama her platformda sözüm ona Atatürkçülüğü kimselere bırakmayan, herkesten daha çok Atatürkçü olanlar niye susuyor anlamak mümkün değil.

***

Adeta malum hayvanların trene baktığı gibi gelişmeleri takip etmekten başka bir şey yapmayan sahte Atatürkçüler dut yemiş bülbül gibiler. Sebebi nedir peki böylesine bir durumda sessiz kalmalarının?...

Tamamen duygusal bence!

Birçoğunun filmi, bazılarının biyografisi o platforma yayınlanıyor ve oradan malı götürüyorlar ya o yüzden kuyruklarını kıstırıp bir köşede bekliyorlar.

***

Nasıl olsa bu unutulur gider biz de yolumuza bakarız mantığında olanları bu millet hafızasına nakşetmeli ve yarın bir gün olur olmaz zamanlarda Atatürk’ü kalkan yapmaya, onun adının arkasına saklanmaya çalışırsa yerin dibine sokmalı.

***

Adeta her ..kolog gibi olur olmadık konuda ahkam kesenler, dağdaki ağaç, yoldaki ot, yuvadaki kuş uçsa “Atatürk” diye bağırıp çağıranlar böyle bir durumda gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır.

***

Elbette gerçek Atatürkçüler, onun gösterdiği hedef doğrultusunda bu vatanın bütünlüğü, daha da gelişmesi, muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için gecesine gündüzüne katanlar bu yapılanları asla unutmayacak ve günü geldiği zaman da o sahte yüzlere tükürecektir.