SAHTE İÇKİ TACİRİ 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Antalya’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda alkollü içki kaçakçılığı yapan 8 şüpheli yakalandı. Şüphelilere ait mekanlarda yapılan aramalarda ise piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olan 55 bin 287 litre sahte alkol ile çok sayıda boş bidon, karton kutu, sahte etiket, kapak ve sahte TAPDK bandrolü ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce alkollü içki kaçakçılığı yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapılan çalışmada şüpheli şahıslar 3 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. Fiziki takip neticesinde usulsüz şekilde ithal ettikleri etil alkollerin içerisinde bulunan evsel içki yapımını önlemek amacıyla konulan ve acı kimyasal olarak bilinen “denatonyum benzoat” adlı maddeyi ayrıştırarak içilebilir hale getirmek amacıyla merdiven altı imalathane ve fabrikalar kurdukları, kurdukları bu imalathane ve fabrikalarda ayrıştırma işlemi yapılarak içilebilir hale getirilen etil alkolleri, hijyenik yüzey temizleyici ve dezenfektan adı altında ülke genelinde piyasaya sürdükleri, piyasaya hijyenik yüzey temizleyici ve dezenfektan adı altında sürülen alkollerin sahte içki yapımında kullanıldığı tespit edildi.

Geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile şüphelilere ait fabrika, depo ve ikametlerde aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olan 55 bin 287 litre sahte alkol ile çok sayıda boş bidon, karton kutu, sahte etiket, kapak ve sahte TAPDK bandrolü ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan 8 şüpheli işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

HABER MERKEZİ