SAHNE FARKLI TİYATRO AYNI

Boğaziçi’ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atama kararı sonra bazı provokatör eylemler yapıldı. Türk polisine zor anlar yaşatan provokasyonların başını DHKP-C, PKK ve FETÖ terör örgütüyle ilişkisi olanlar çekti. Polisin, "İn aşağı, in aşağı, aşağıdan yürü" sözleri de manipüle edilerek servis edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  Siz öğrenci misiniz? Siz talebe misiniz? Yoksa rektörlük binasını işgale kalkışan terörist misiniz? Bunlara asla fırsat vermeyeceğiz. Gereği neyse yapıyoruz. Bu ülke bir kez daha gezi olayı yaşamayacak, yaşatmayacağız” ifadelerini kullandı.

2 Ocak 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu, Rektör olarak atandı. Bu atama sonrası Türkiye’nin huzurunu kaçırmak isteyen, ülkeyi bölmeye çalışan terör grupları harekete geçti. Öğrencilerin yaptıkları eyleme katılan terör grupları Türk polisine zor onlar yaşattı. Yapılan provokatör sloganlarla ülkeyi bölmeye çalışan gruplara Türk polisi geçit vermedi. Ülkenin refahını korumak için mücadele eden Türk polisi, teröristlere fırsat tanımadı.

POLİSE TAŞ ATIYORLAR

Gezi Olayları’nda da eylemlere katılan terör grupları, Türkiye’yi bölmek için çalışmıştı. Türkiye düşmanı gruplar, Türkiye sokaklarını ikinci gezi ihanetine çevirmek için şimdi de Boğaziçi’nde taşkınlık çıkarmaya çalışıyor. Dini değerlere alçakça hakaret eden Türkiye düşmanlı marjinal gruplar zaman zaman polise taş atmaktan geri durmadı. Polis onca tahriklere rağmen sağ duyusunu kaybetmeden taşkınlık yapanları gözaltına alıyor.

TERÖR BAĞLANTISI VAR

İstanbul Kadıköy'deki Boğaziçi Üniversitesi gösterilerinde gözaltına alınan 94 kişiden 65'i serbest bırakıldı. Beşiktaş ve Sarıyer'de gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakılırken 29 kişinin işlemleri sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyonda gözaltına alınan 110 şüpheliden 72'sinin terör örgütü propagandasından yargılandığı ortaya çıktı. Kayıtlı olunan örgütler arasında FETÖ/PDY, DHKP-C ve PKK/KCK bulunuyor.

DHKP-C, PKK VE FETÖ İŞ BAŞINDA

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerde gözaltına alınan 159 şüpheliden 110'u hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi. 110 şüpheliden 72'si hakkında terör örgütü propagandasından adli işlem yapıldığı öğrenildi. 14 şüpheli MLKP terör örgütü, 7 şüpheli THKP/C DEV-YOL, 7 şüpheli TKP/KIVILCIM terör örgütü, 4 şüpheli FETÖ/PDY terör örgütü, 3 şüpheli DHPK-C terör örgütü ve 3 şüpheli PKK/KCK terör örgütü propagandasından dolayı haklarında adli işlem yapıldığı bildirildi.

DHKP-C MARŞIYLA HALAY ÇEKTİLER

Okul önünde polislere saldıran, eline geçirdiklerini fırlatan sözde öğrenciler 'ellerinde sapanlar, vuruyor çocuklar' sözlerinin yer aldığı terör örgütü 'DHKP-C marşlarıyla halay çekti. Koronavirüs tedbirlerini de hiçe sayarak halay çeken kalabalık, 'katil polis' sloganları attı.

DİNİ DUYGULARLA DALGA GEÇTİLER

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan eylemlerde terör gruplarının yanı sıra LGBTİ+ üyeleri de dini duygularla dalga geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesi olayı ile ilgili olarak 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" açıklaması yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Konunun takipçisi olacağız" derken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "4 LGBTİ+ sapkını gözaltına alındı" ifadelerini kullanmıştı.

TWİTTER YİNE İŞ BAŞINDA

İçişleri Bakanı Soylu, Boğaziçi Üniversitesi önünde öğrencilerin düzenlediği bir resim sergisinde Kabe resminin yere serildiğine dair soruşturma sonrasında öğrencilerin gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurmuştu. Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+ bireylere söylemi nedeniyle tweetlerine yaptırım uyguladı. Twitter’ın da bu bölücü eyleme destek vermesi kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Yaptırım sonrası Twitter kullanıcılarında gözle görülür bir azalma oldu.

“BUNA MÜSAADE ETMEM”

Kayyım rektör söylemlerine ve Rektör Bulu’nun odasının abluka altına alınmasını değerlendiren İçişleri Bakanı Soylu, “Siz kayyım rektör atadınız diyorlar. Bu faşist bir yaklaşım. Sizin böyle yaklaşmanız siyasal bir yaklaşım. Burada marjinal, ideolojik ve çok uçlarda olan sınırlı sayıda kişi üniversiteyi bu çizgiye çekmişler. Bizler üniversiteleri siyasi çizgileri ile değil başarıları ile konuşmalıyız. O gruplar gidecek üniversite rektörünün odasını işgal edecek. Buna asla müsaade etmem. Türkiye ayağa kalsa da müsaade etmem. Böyle bir şey yok. Boğaziçi Üniversitesi ayağa da kalksa üniversite rektörünün odasına girmesine izin vermem” diye konuştu.

YALAN HABER MEKANİZMASI

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya almak isteyen üniversite öğrencilerinin bina önüne gelirken toplu yürümesini engellemek isteyen polisin, "İn aşağı, in aşağı, aşağıdan yürü" sözleri, muhalif bir youtube kanalı tarafından manipüle edildi. O kanal polisin söylediği sözleri çarpıtarak “Aşağıya bak” şeklinde verdi. Yalan haber kısa sürede sosyal medyada büyüdü. CHP ve HDP'nin destek verdiği yalan haberi Emniyet Genel Müdürlüğü çürüttü. Emniyet başka bir internet sitesindeki yer alan görüntüleri sitesinde yayınlayarak, polisin aşağıya bak demediğini, aşağıdan yürü dediğini gözler önüne serdi. Türk polisini taşlayan ve ülkeyi bölmeye çalışan grupları en güzel cevabı Türk milleti verdi. Twitter’da #polisiminyanındayım etiketiyle 100 binlerce destek mesajı gönderildi

REKTÖR BULU, HEDEFİNİ AÇIKLADI

Diğer taraftar Rektör Bulu, istifa etmeyeceğini, Boğaziçi’ni çok iyi yerlere getireceğini söyledi. Bulu, “Boğaziçi evet bugün de çok iyi bir yerdedir. Ama gerçekten dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. Ve bunu yapabileceğime inanıyorum, dört sene içerisinde. O yüzden de asla istifayı düşünmüyorum ve Boğaziçi’ni de ilk 100’e sokmak için elimden geleni yapacağım” diye ifade etti.

“BUNLARIN BAŞINDA CHP VARDIR”

Türk polisinin verdiği mücadeleye değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Böyle tarihi bir mücadeleye ülkedeki tüm siyasi partilerin STK'ların destek vermesi gerekir. Ama maalesef ülkemizde siyasi hırsları ideolojik saplantıları halkın sorunlarının önüne geçmiş bir kesim vardır.  Bunların başında CHP vardır. CHP, 7/24 açık bir yalan partisine, başındaki zat da 7/24 yalan söyleyen bir adamcağıza dönüşmüştür. Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili açıklamalarına baktığınızda terör örgütü temsilcisi olanları bu ülkenin evlatları kendisinin de arkadaşları olarak tanımlıyor. Siz öğrenci misiniz yoksa rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz? Bu ülke teröristlere teslim olmayacak" dedi.

CHP’DEN BÖLÜCÜLERE DESTEK

Bu terör gruplarının yanı sıra başta CHP olmak üzere muhalif grupların da bölücü eyleme destek vermesi tepkilere neden oldu. Türk polisine taş atan, ülkeye bölmeye çalışan grupların gözaltına alınmasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin evlatlarını derhal serbest bırakın ve yarattığınız gerginliğe son verin" açıklamasıyla kime destek verdiğini ortaya koydu.

VALİLİKTEN EYLEM YASAĞI

Antalya genelinde 15 gün süreyle yürüyüş, oturma eylemleri, kongreler ve benzeri faaliyetler yasaklandı. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yasakların katılım sayısı ve maske - mesafe - temizlik kurallarına bakılmaksızın uygulanacağı belirtildi.

 HABER MERKEZİ