SAHİPSİZ KENT

"Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" demiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk…

Peki, biz Antalya’nın kıymetini biliyor muyuz? Antalya’da yaşayanlar olarak kentimize sahip çıkabiliyor muyuz? Hiç sanmam… Antalya’nın yerlileri dahil kente sahip çıkmayı hiçbir zaman bilemedik.

Hor kullandık!  Hor kullanmaya da devam ediyoruz.

***

Cennet vatanımızın, cennet kenti Antalya, bütün dünya tarafından takdir edilirken içerisinde yaşayanlar bu kente sahip çıkmayı bilmiyor. Hem halk hem de yerel yöneticiler bu kent için hiçbir şey yapmıyor. Ulaşım rezalet, yollar berbat, parklar içler acınası halde…

Binaların dış cepheleri dökülüyor, kaldırımlar kırık dökük, Asfaltlar mayın tarlası gibi ve daha sayamayacağım kadar bir sürü şey…

***

Turizm sezonu başladı fakat geçen haftaki köşemde yazdığım gibi ‘turizmin başkenti’ dediğimiz Antalya, sezona halen hazır değil… Kentin birçok yerinde halen eksikler var. Yapılmasına başlanan fakat bir türlü bitirilemeyen tadilatlar var.

Bunların fotoğraflarını koymayacağım çünkü bu yazıyı okuyanların sokağa çıktıklarında bu eksikleri kendi gözleri ile görmesini istiyorum. Kimse alınıp gücenmesin, bu kente ne yerel yöneticiler ne de kentte yaşayanlar sahip çıkmayı bilmiyor.

***

Şapkanızı önünüze alın bir düşünün derim. Antalya gibi cennet bir kente ne kadar zarar verdiğinizi düşünün. Bu zararın nasıl telafi edilebileceğini bir düşünün. Düşünün ki, artık bu kente bir faydanızı görelim değil mi?

***



‘MODERN KÖY’ TESPİTİ

Sosyal medyada geçtiğimiz günlerde yapılan bir paylaşımı bu yazıya eklemek için bekletiyordum.

Yapılan paylaşımda bir binanın önünde kaldırımlar işgal edilerek tel örgü çekilmesine tepki gösterilmişti. O paylaşımın altına da “Antalya Lisesi arkası, Arık Caddesi. Birileri kaldırımı kapatmış, bir de tel örgü çekmiş. Bu kadar mı sahipsiz bu kent?” notu düşülmüştü.

Başka bir duyarlı vatandaş ise “Modern köyde son nokta!” diyerek tepkisini dile getirmişti. Şimdi size soruyorum, şehir merkezinde böyle bir işgalin yapılması doğru mu? Ya da bu işgal neden yapıldı, çekilen tel örgü neden çekildi? Bir tabela konularak bu soruların cevabı verilebilecekken neden yapılmadı?

Ben yoldan geçerken bu tel örgüleri görsem aynı tepkileri verirdim gerçeği söylemek gerekirse. Biri bunun açıklamasını yapmalı ki tepkilere neden olmasın. İşte bu yüzden Antalya sahipsiz…

Antalya’ya artık sahip çıkalım, bu güzel kentin kıymetini bilelim.