SAHİPSİZ KALDIK BU MEMLEKETTE

Dün Demre’de yaşanan bir olayı gündeme getirdik. İşin sahibi rezalete sahip çıkmadı. Sonra birilerini suçladı. Hani derler ya,  “KABAHAT SAMUR KÜRK OLSA KİMSE SIRTINA ALMAZ” diye. Demre’de yaşanan olayda tıpkı BU SÖZLE örtüşüyor. Elbette amacımız SUÇLU yaratmak değil HATALI olanı düzeltmek ve bir daha o hatanın yapılmasının önüne geçmektir. Ama maalesef öyle olmuyor.

Demre’de düzenlenen 1. Demre Drift ve Tuning Fest’te ortaya çıkan ve infial yaratan müstehcen görüntüler hala gündemdeki sıcaklığını koruyor. Belediye Başkanı Okay Kocakaya, olayın hala KENDİLERİ KAYNAKLI olmadığını ve KOMPLO kurulduğunu iddia ediyor. Olayda yer alan dansçı kız D.Ç., sosyal medyadan açıklama yaptı.

Bu da gösterdi ki gösteriden HERKESİN HABERİ VAR. Öyle “Bize tezgah kuruldu, kuranı tespit ettik. Hesabını soracağım” demekle olmuyor. Çünkü devlet kurumları TEZGAHA GELMEZ, gelmemeli! Ama yapılan işe bir bakmak lazım. Dünkü yazımda en basitinden 16 SORU yöneltim işin sahiplerine ama hala birini bile cevap gelmedi. Dansçı kız açıklama yapınca bazı gerçekler ortaya çıkmış oldu.

Tabi herkesin kendi cephesinden doğru, yanlışlar ve hatalar vardır. Önemli olan hatayı kabul etmektir. Zaten bu konuda Başkan Kocakaya özür dilemiş ve sorumluluğu kabul etmiştir. Bundan ötesi lafı güzaftır. Elbette SUÇLUYU bulmak kolay olmayacak. Ama bunu bulacak olan ki eğer SUÇ VAR ise gerçekten SAVCILIĞA intikal ettirilmişse sonucu BEKLEYİP görmek gerekir.

Benim anlamadığım, işi kimsenin sahiplenmemesidir. ORGANİZATÖR zaten ortada yok! Peki, sen sahip çıkmazsan, ben sahip çıkmazsam, biz sahip çıkmazsak vatandaş Mehmet mi sahip çıkacak bu işe Allah aşkına.

Zaten bu memleketin çektiği hep bundan değil mi? Kimse yapılan ve yapılacak işlere sahip çıkmıyor. Çünkü bu MEMLEKET SAHİPSİZ ve SAHİPSİZ KALDIK arkadaş.

Sonuçta bu konuyu fazla konuşmanın hiç kimseye bir faydası yok. Bırakalım yargı ve polis bu işi çözsün. Ancak kilit isim organizatör konuşursa hiçbir şeye gerek kalmaz.

Unutmadan SORULARIMA hala CEVAP bekliyorum, haberiniz ola.

KİM ÇÖZECEK BU SORUNU?

İnanın yazımın girişindeki gibi hiç kimse bir şeye sahip çıkmıyor. Dün Antalya Valisi ERSİN YAZICI’nın şehre gelişinden buyana gazetecilerle ikinci kez buluşmasına katıldım. Vali Yazıcı öyle herkesin bildiği gibi bir Vali değil. Tam bir BÜROKRAT VALİ. Her şeyi KİTABINA göre yapıp uygulayan birisi. Yani, üzerine vazife olmayan hiçbir şeye karışmıyor!

Toplantıda kendisine uzun süreden beri herkesin mustarip olduğu elektrik SKUTERLERLE ilgi bir çalışmalarının olup olmadığını bu sıkıtının nasıl çözüleceğini sordum.

Yazıcı’nın cevabı, “Bu işin asıl SORUMLUSU BELEDİYELER. Onlara yeni park yeri vermemeleri için RİCADA bulunduk. Yasada birçok şeyi belli değil. Bakanlıkla konuşuyoruz ve çözüm için çalışma yapıyoruz” oldu.

Peki, “Ters yönden geliyorlar, kazalara yol açıyorlar” dedim. Buna da, “Kentte meydana gelen kazaların yüzde 40'nın motosikletten kaynaklı. Bunlar için yol olmayınca karayoluna indikleri için kazalar kaçınılmaz oluyor. Denetimlerimiz sürüyor” dedi Vali Yazıcı.

Bana göre Vali bey TOPU BELEDİYELERE attı. Bir diğer sahipsiz konu ise Adrasan’daki TEKNE meselesi. Bu yaz sezonunda onların yüzünden oraya gidenler denize giremeden döndü çünkü.

Bu konuda ise Vali Yazıcı da anlattıklarından anladığım kadarı ile ÇARESİZ kalmış. Diyor ki, “Koyun bir bölümünün iskele, bir bölümünün de yüzme alanı olarak düzenlenmesi için çalışma yaptık ancak bu YARGI KARARIYLA bozuldu. Koyda bir anda tekne patlaması olmuştu, ondan bir DÜZENSİZLİK var.”

Yapılabilen ise bölgede sahil güvenlik ekibi bulundurulması ve çevreyi kirletenlere ceza yazılabilmesi. Maalesef başka bir şey elden gelmiyormuş. Ben öyle anladım!

Bir büyük sorunumuz ise YABANCI YERLEŞİMİ. 177 bin 796 yabancı oturum izni almış. Bunların ağırlığı 50 bini Rus, 22 bin 673’ü Kazak, 18 bin 495’i Ukrayna, 11 bin 500’ü Kırgız, 11 bin 300’ü İran, 3 bin 800’ü Suriyeli imiş.

Bu rakamlara ikameti Şanlı Urfa, Gaziantep ve Mersin’de olup ta Kumluca, Finike başta olmak üzere bazı ilçelerde seralarda çalışan SURİYELİLER hariçmiş. Bu tablo bize yakında kendi memleketimizde YABANCI kalacağımızın göstergesi. Bu işin sonu nereye varır, kim sahip çıkar bilemiyorum.

Lakin büyük şair Mehmet Akif Ersoy ne demişti şiirinde, “SÂHİPSİZ OLAN MEMLEKETİN BATMASI HAKTIR; SEN SÂHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR” sözlerini hatırlatmakta fayda görüyorum.