ŞAHİN'İN PRENSİ AKYOL

Antalyaspor'da futbolculuğu rafa kaldıran ve futbol sorumluluğu görevini üstlenen Nuri Şahin, kendisinin yerine ilk 11'de düşündüğü isim belli oldu. Nuri Şahin, Kırmızı-Beyazlılarda son yıllarda düşüş yaşayan Ufuk Akyol'a tam güven verirken, uzun vadede orta sahanın yükünü genç oyuncuya vermeyi planlıyor.

Antalyaspor'da Ersun Yanal döneminde tüm maçlarda ilk 11'de sahaya çıkan, sonrasında ise futbol sorumluluğu görevini üstlenerek saha kenarına gelen Nuri Şahin, formasını teslim edeceği ismi belirledi. Sivasspor karşısında bu sezon 5 kez kendisi yerine oyuna Hakan Özmert'e formayı veren Nuri Şahin, uzun vadede ise bu bölge için Ufuk Akyol'u düşünüyor. Ufuk Akyol'un yeteneklerine güvenen ve henüz beklenen patlamayı yapamadığını düşünen Nuri Şahin, 24 yaşındaki futbolcunun Antalyaspor'un geleceği için önemli bir isim olmasını bekliyor.

İLK SEZONUNDA PARMAK ISIRTTI

2019-2020 sezonunda Karagümrük'ten transfer edilen Ufuk Akyol, ilk yılında göz doldurmasına karşın ertesi sezon büyük bir düşüş yaşadı. 28'i Süper Lig, 5'i de Türkiye Kupası olmak üzere 33 maça çıkan başarılı futbolcu, bin 833 dakikada 3 kez de gol sevinci yaşarken, adı A Milli Takım için anılmaya başladı. Ertesi sezon daha az şans bulan Ufuk Akyol, 17 maçta 652 dakika şans bulabilirken, skora katkı koyamadı. Ufuk Akyol, bu sezon ise geride kalan 9 haftada 26 dakika forma giyebildi.

SAHAYA İNEBİLİR

Antalyaspor'un kaliteli ve alternatifli bir kadrosunun olduğunu düşünen Nuri Şahin, kendisinin görevini Ufuk Akyol'a vermeyi planlasa da yeşil sahaya inme fikrini de tamamen kafasından atmadı. Futbolu resmen bırakmadığını hatırlatan Şahin, "Gerektiği zaman da oynayabilirim" mesajını verdi.