SAHİLDE VATANDAŞLAR TÜTÜNE KARŞI YÜRÜDÜ

Antalya’da 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde “Görev Bende” sloganıyla tütün kullanımının zararlarına dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

FATMA ARSLAN/İREM GÜNEYBAZ

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen etkinlik, ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’nde yapıldı. Etkinlik alanında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, , Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları stant kurdu.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli burada yaptığı konuşmada, Dünya Tütünsüz Günü’nün anlam ve önemini anlattı. Çiçekli, “Dünya Tütünsüz Günü Türkiye’de ve dünyada tütün ürünlerinin zararını anlatmak ve sağlık noktasındaki verdiği hasarı tekrar göz önüne çıkararak farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bizler de bu kapsamda Antalya’da farkındalık yaratmak için bir araya geldik. Dumansız hava sahası için birlikte yürüyüş gerçekleştirdik. İl sağlık müdürlüğümüz bünyesinde bu çalışmaya kentimizdeki tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ciddi destek verdi. Tüm kurum ve temsilcilere teşekkür ediyoruz. Burada tütün ve tütün mamullerinin özellikle son dönemde popüler hale gelen nargilelerin zararının yeniden insanlarımız hatırlatılmasından dolayı çok memnunuz. Umut ediyoruz ki hem biz hem de gelecek nesiller tütünün verdiği zararları görüp, daha mutlu, sağlıklı ve ekonomik açıdan refah içerisinde olduğumuz bir toplumla yaşamımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRDİK”

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ise Antalya’da tütün ve tütün ürünlerine yönelik farkındalık oluşturmak için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi. Başıbüyük, “Dünya Tütünsüz Günü” kapsamında önemli ve anlamlı bir etkinlik düzenlendiğini ifade ederek, “Antalya’da toplumumuzda farkındalık oluşturmak için tütün ve tütün ürünlerinin zararına yönelik yürüyüş yaptık. Kentimizdeki kurumlarımızın kurduğu stantlarla da vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Etkinliğimize çok ilgi ve alaka gösterildi” dedi.

HER GÜN 250 İNSAN ÖLÜYOR

Türkiye’nin tütün ve tütün ürünleri kullanımında dünyada ilk sıralarda yer aldığına dikkati çeken Başıbüyük, şunları kaydetti: “Ülkemiz tütün ve tütün tüketiminde dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Buna bağlı oluşan zararlarda ölüm sayıları ciddi orana artıyor. Bir günde 250 kişi sigara kullanımı ya da oluşan zarara bağlı hayatını kaybediyor. Bir uçak dolusu insan olduğunu düşünürsek, her gün ülkede bir uçağın düşmesi toplum tarafından nasıl karşılanıyorsa sigaraya bağlı ölümler de böyle karşılanmalıdır. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarımız ve kamu farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz.”