SAHİL ANTALYA’DA 'YAZ' OPERASYONU

Antalya’da ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili temizliği ve güvenliği ile vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

2018’den bu yana ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili bölgenin en ferah, temiz ve güvenli aktivite alanlarından biri olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği ve vakit geçirdiği Konyaaltı Sahili’nde ALGE bünyesinde hizmet veren cankurtaran, temizlik, teknik ve güvenlik ekipleri vatandaşların keyifli vakit geçirmeleri için 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Sahildeki çalışmaları ve verilen hizmetleri Lider Medya’ya özel açıklamasında anlatan ALGE Genel Müdür Yardımcısı Serdar Çetin, 2018’den bu yana bölgede en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını söyledi.

“EKSİKSİZ HİZMET VERİYORUZ”

Çetin, sahilde temizlik, güvenlik ve teknik anlamda eksiksiz hizmet verilebilmesi için ekiplerin yoğun bir tempo ile çalıştığını dile getirerek, “2018’de işletmeye başladığımız bölgede özellikle temiz sahillerimiz, vatandaşların vakit geçirebilecekleri alanlar oyun parkları gibi imkanlarımızla en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz. Bölgemiz özellikle yaz aylarında hafta için 60 ila 70 bin, hafta sonlarında ise 100 ila 120 bin yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Bu nedenle hizmetlerimizi eksiksiz şekilde yürütüyoruz” diye konuştu.

ALGE’nin hizmetleri için dünyada ve Türkiye’de önemli faaliyet alanlarında hizmet veren ISS firması ile çalıştıklarını ifade eden Çetin, “2018’den bu yana bulunduğumuz bölgede müze meydanından Boğaçayı köprüsüne kadar olan alanda güvenlik ve cankurtaran hizmetleri, müze meydanından Olbia bölgesine kadar ise temizlik, güvenlik ve teknik hizmetleri üstlenmekteyiz. Bu alanlardaki hizmetlerimiz için dünyada ve Türkiye’de 40’ı aşkın ülkede hizmet yürüten ISS firması ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARA GÜVENLİ VE TEMİZ ALAN HİZMETİ

Öte yandan Çetin yerli ve yabancı turistlerin ve vatandaşların bölgenin özellikle temizliğinden büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, “Antalya halkına en iyi şekilde hizmet veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Sahilimizin temizliği vatandaşlar tarafından çok beğeniliyor. Alanımızda 20’ye yakın temizlik personeli ile çalışıyoruz. Antalya’da bu döneme kadar Konyaaltı Sahili bölgesinde temizliğin ve güvenliğin bu kadar profesyonel bir ekiple sağlandığı görülmemiştir” dedi.

Bölge verilen hizmetlerle yaşanan sorunların da en aza indirgendiğine dikkati çeken Çetin, “Daha önceki dönemlerde vatandaşlar burada birçok olumsuz olayla karşılaşıyordu. Ancak ISS ekiplerimiz ile güvenlik konusunda yaşanan sorunları en aza indirgedik. Ekiplerimiz kolluk kuvvetleri ile iş birliği içerisinde çalışıyor, iletişim halinde olmaları nedeniyle buradaki sorunları önleyici rol alıyorlar. Bir diğer yandan 7 kilometrelik sahil alanımızda 34 kulemiz ve 45 cankurtaranımız ile hizmet veriyoruz. Sezonda çalışan köpekli, tekneli ve jet skili cankurtaranlarımızla boğulma vakalarının da son derece azaldığını görmekteyiz.  Vatandaşlarımız çok rahat şekilde sahilimize gelip buradaki olanaklardan faydalanabilirler” ifadelerini kullandı.

“ANTALYA’YA YAKIŞIR BİR ORTAM OLUŞTURULUYOR”

Bölgede işletmesi bulunan Şefik Sümer de, ALGE’nin hizmet alanında sağladığı güvenli ve temiz ortamdan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Uzun yıllardır Türkiye’nin çeşitli yerlerinde işletmecilik yaptığını aktaran Sümer, “Geçtiğimiz yıllarda bu tarz bölgeler aile gibi yönetilirdi. Burada bu ortamı yeniden oluşturmaları ve temizlik, güvenlik, alan koruma gibi hizmetlerinin yanı sıra işletmelerin alan müdürlerinin de bizlere olan ilgisi nedeniyle oldukça memnunuz. Burada verilen hizmetlerle bu tesis Antalya’ya yakışır bir ortam oluşturuyor” diye konuştu.

İŞLETMECİLER MEMNUN

İşletmeci Hacı Deniz ise, yönetimin bölge ve işletmelerin sorunları ile yakından ilgilendiğini söyledi. Deniz, yönetimin çalışmalarının bölgede olumlu bir etki oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“ALGE’ye bizlere olan ilgileri ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Buradaki temizlik, güvenlik ve düzenden çok memnunuz. Bu bölge Antalya’nın kalbi. Denizin çok yakında vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. ALGE’nin hizmetleri, ekipmanlarımız ve alanlarımız ile yaşam parkımız Antalya’da en çok tercih edilen yer haline geldi.”