SAHİL ANTALYA'DA 'KUYRUK' İŞKENCESİ

Konyaaltı Sahili'nin yeni yüzü Sahil Antalya Yaşam Parkı'nda araç giriş ve çıkışlarında alınmaya başlanan otopark ücreti ve gişe yetersizliği nedeniyle oluşan yoğunluk, vatandaşı isyan ettirdi.

Konyaaltı Sahili'nin yeni yüzü Sahil Antalya Yaşam Parkı'nda araç giriş ve çıkışlarında alınmaya başlanan otopark ücreti ve gişe yetersizliği nedeniyle oluşan yoğunluk, vatandaşı isyan ettirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer’in Konyaaltı Sahili'ndeki kiracılar ile yapılan toplantıda bahsettiği giriş-çıkışların ücretli olması konusunda Fen İşleri Daire Başkanlığı çalışma başlatmış, şubat ayında giriş-çıkışlara bariyer ve gişeler yerleştirilmişti. AK Partili Menderes Türel'in başkanlığı döneminde içerisinde spor alanları, yaşam alanları, gezi alanları, yürüyüş yolları ile tamamen halka açık bir proje olarak kente kazandırılan ve halkın büyük oranda ücretsiz faydalandığı ve belirli alanlarda belediye şirketlerine ait ücretli otoparkların bulunduğu Sahil Antalya Yaşam Parkı'na araçla giriş-çıkışlarda haziran ayı başında ücret alınmaya başlandı. Belirlenen tarifeye göre araçlardan transit geçiş ve ilk 1 saat ücretsiz, 1-12 saat arası 8 lira, 12-24 saat arası ise 20 lira.

UZUN KUYRUKLAR İSYAN ETTİRDİ
Birçok vatandaş tarafından CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması tepkiyle karşılandı. Yol kenarı park ücretlerinde de değişikliğe giden Büyükşehir Belediyesi, 15 dakikalık ücretsiz park hakkını kaldırarak 0-2 saat 6 lira, bu süreyi aşan kullanımlarda ise +2 lira olarak yeni bir tarife belirledi. Ancak bu uygulama sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki görmesi üzerine iptal edilerek eski tarifeye dönüş yapıldı, park ücreti alınmasına gelen tepkilere ise duyarsız kalındı. Sistemin çalışmaya başladığı haziran ayı başından bu yana yaşanan aksaklıkların ardı arkası kesilmezken, özellikle akşam saatlerinde oluşan uzun kuyruklar vatandaşı isyan ettirdi.

KORNA VE MÜZİKLE PROTESTO
Konyaaltı Varyant çıkış istikametinde 2 adet, Olbia Meydanı istikametinde de 2 adet bulunan ve vatandaşlardan otopark ücretlerinin tahsil edildiği gişe ve bariyerler yetersiz kalmaya başladı. Yaz sıcaklarının iyiden iyiye hissedilmeye başlanması ile Antalyalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistler Konyaaltı Sahili'ne akın ederken, özellikle akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk vatandaşları isyan ettirdi. Her iki çıkış bölümünde de yaklaşık 1 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, sıranın sonlarında yer alan bir aracın çıkış süresi yaklaşık 45 dakikayı buluyor ve zaman zaman da tartışma ve kavgaların yaşanmasına neden oluyor. Uzun süre araç çıkışı için bekleyen vatandaşlar geçtiğimiz gün tepkilerini korna çalarak dile getirirken, bazı vatandaşlar ise uzun bekleme süresinde araçlarından inerek açtıkları müzik eşliğinde oyun oynadı.

AMBULANS VE İTFAİYE GİREMEZ
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde Antalya'ya kazandırılan ve halka açık bir proje olarak Antalyalılara ve turizme hizmet eden Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda otopark için ücret alınmaya başlanması ve gişelerin yetersiz olmasından şikayetçi olan Antalyalılar tepkilerini, "Daha öncesinde giriş-çıkışlarda ücret alınmadığı için bu kadar uzun kuyruklar oluşmuyordu. Kısa süreli bir işi olan vatandaş en yoğun anda girdiği zaman zaten çıkması 1 saati buluyor. Yaz aylarında insanlar sahillere akın ediyor, trafiğin yoğun bir saatinde oluşabilecek bir boğulma vakası veya ormanlık alanda çıkacak yangında ambulans ve itfaiyenin alana ulaşması imkansız" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Ramazan Bozca