SAHİBİ GELDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, uzun süren koronavirüs tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak görevinin başına döndü. Belediyeye gelen Başkan Böcek, kendisini bekleyenleri selamlayarak, “İlerleyen günlerde basın toplantısı yapacağım. Sizleri selamlıyorum” dedi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 17 Ağustosta yakalandığı koronavirüsü atlatarak sağlığına kavuşmasının ardından belediyedeki mesaisine başladı. 108 gün süren tedavi sürecinin ardından belediyedeki görevinin başına dönen Başkan Böcek’in sağlığını hızlı bir şekilde toparladığı görüldü. Saat 14.45 sıralarında belediye binasına giriş yapan Muhittin Böcek, kendisini bekleyen vatandaşlara camdan baş parmağıyla tamam işareti yaptı. Gazetecilere de kısa bir açıklama yapan Böcek,  “İlerleyen günlerde basın toplantısı yapacağım, sizleri selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

MERAK EDİLEN KARARLAR

Makam aracıyla belediye binasına gelen Başkan Böcek’in bürokratlarla yaptığı toplantı öncesinde,  cep telefonlarını toplattığı öğrenildi. Toplantıda görüntü vermek istemediği düşünülen Böcek’in, ‘yetki krizleri’ yaşanan Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ne kararlar alacağı ise merak konusu oldu.

BÖCEK’İN TEDAVİ SÜRECİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından 17 Ağustos'ta yaptığı paylaşımla koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuş, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyması için uyarısı yapmıştı. Tedavi sürecinde özel hastanede durumu ağırlaşan Böcek, 24 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle solunum sıkıntısı yaşayan Muhittin Böcek’e trakeostomi (nefes borusuna delik açılması) tedavisi uygulandı. Sağlık durumu iyiye giden Başkan Böcek, 9 Kasım'da yoğun bakım ünitesinden normal servise alındı ardından 3 Aralık’ta evine taburcu edildi.

DEVLET YETKİLİLERİ SEFERBER OLDU

Öte yandan Başkan Böcek’in tedavi sürecini en başından itibaren yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi sürecinde Başkan Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’i arayarak desteklerini iletmişti. Başkan Böcek’in,  ‘Ata dostum’ dediği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da kendisini hastanede ziyaret ederek, doktorlarıyla iletişim halinde oldu. Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek içim tüm imkanları seferber etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, uzun süredir aralarında ‘yetki’ tartışması yaşanan Başkanvekili Mehmet Hacıarioğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer'i makam odasında kabul etti. Böcek, görüşmelerin ardından Özel Kalem Müdürlüğü aracılığıyla göreve döndüğünü resmi bir yazışma ile duyurdu. Resmi duyuruda, “17 Ağustos 2020 tarihinde ayrıldığım hastalık iznimden dönerek 8 Aralık 2020 tarihinde göreve başladım. Bilgi ve gereğini arz ve rica ederim” ifadeleri yer aldı. Resmi yazı, Antalya Valiliği, kamu kurumlarına gönderildi, Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu'na tebliğ edildi.

HOŞ GELDİN CANSEL

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in göreve tekrar başlamasıyla beraber, daha önceden yetkileri sınırlandırılan Genel Sekreter Çevikol’a yetkilerinin tekrar verileceği ve bazı bürokratların ise görevden alınacağı söylentileri gündeme oturdu.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi'nde yetki krizi yaşanmış, Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol ile bazı bürokratların yetkileri sınırlandırılmıştı. Böcek'in geri gelmesiyle Çevikol'un eski yetkilerinin geri verileceği söylenirken, bazı bürokratların ise görevden alınacağı konuşuluyor.

FATMA ARSLAN