SAHİ HEPİMİZİN BİR GARANTİSİ VAR MI?

Bugün ‘KADİR GECESİ’. Bütün günahların affedildiği gece. KADİR GECESİ, bin aydan hayırlıdır. Bu gece, ESENLİK doludur. Ramazan ayının 27’nci gecesine rastlayan ve İslam’da en kutsal ve faziletli gece olarak kabul edilir KADİR GECESİ. Bu gecede yapılan duaların RET EDİLMEYECEĞİ, mutlak kaderin dışındaki kaderin insan duasına göre TECELLİ EDECEĞİ İslam fıkıhlarında ifade edilmiştir.

Bu nedenle “KADİR GECESİ BİN AYDAN DAHA HAYIRLIDIR” diye ayetlerde de belirtilmiştir. Umarım bu gece dua eden herkesin DUASI KABUL olunur.

Şimdi buradan yola çıkarak aşağıdaki SORULARI hem KENDİME hem de SİZLERE soruyorum. Sizde kendi kendinize SORUN ve SORGULAYIN bakalım ne olacak.
Yağmurun yarın tekrar YAĞACAĞINA, arkasından GÖKKUŞAĞININ size göz kırpacağına? Şu an PIR PIR atan yüreğinizin DURMAYACAĞINA?

Gören GÖZLERİNİZİN hep GÖRECEĞİNE? İşiten KULAKLARINIZIN her zaman DUYACAĞINA? Seslendiğinizde TİTRETTİĞİNİZİ sandığınız şu dağların her an emrinizde OLACAĞINA?

Size uzanan ELLERİN her istediğinizde YANINIZDA olacağına? Yüreğinizi SEVGİ KÖPRÜSÜ ile birleştirdiğiniz İNSANLARIN bir gün size SIRTLARINI DÖNÜP GİTMEYECEĞİNE?

Aldığınız EMANETİ bir gün SAHİBİNE gönül rahatlığıyla VEREBİLECEĞİNİZE? Gönlünüzün içine SİNMİŞ PASLARI temizlemeye tekrar FIRSAT BULACAĞINIZA?

O dehşetli BÜYÜK GÜNDE utananlardan olmayacağınıza? Arkanızda GÖZÜ YAŞLI, boynu bükük, KANADI KIRIK bir GÖNÜL bırakmayacağınıza? Ailenizin ve dostlarınızın bir gün sadece sizin için AĞLAMAYACAĞINA?

Sanal ALEMLERDE değil, HAKİKİ alemde ŞEREFİNİZLE ve ONURUNUZLA ölene kadar yaşayabileceğinize? Daha dünyaya gelmeden imzaladığınız anlaşmaya ömür boyu SADIK KALABİLECEĞİNİZE?

Boynuzsuz KOYUNUN boynuzlu koyundan HAKKINI alacağı o günde; balıklardan kuşlara, ağaçlardan güneşlere kadar, üzerindeki MESAJI OKUYUP anlamadığınız nice yaratılmışın sizden ŞİKAYETÇİ OLMAYACAĞINA?

Amel ağacınıza RİYA, KİBİR, GIYBET oklarının hiç saplanmayacağına? Allah’ın rızasını UZAKLARDA ARARKEN, yanı başınızdaki YETİM ÇOCUĞUN gözlerindeki bir parıltıyı KAYBETMEYECEĞİNİZE?

Geçmişte KARANLIĞIN içinde kaybolup giden ÇIĞLIKLARI gelecekte de DUYABİLECEĞİNİZE? Yüreğinizdeki MUM IŞIĞIYLA etrafı sürekli AYDINLATABİLDİĞİNİZE?

En çok SEVİP değer verdiğiniz KİŞİNİN size olan SEVGİSİNİN bir gün BİTMEYECEĞİNE? Güzel ve ÖRNEK bir HAYAT yaşamak için elinizden gelen her şeyi YAPABİLECEĞİNİZE?

Bütün bunları TEKRAR düşünmek için bir FIRSAT daha YAKALAYABİLECEĞİNİZE? Sahi GARANTİNİZ VAR MI?

Bu sorular ışığında hepinizin ‘KADİR GECESİ’ni bir kez daha TEBRİK ediyorum.

KÖPEK OĞLU KÖPEK!

Eski Antalyalıların genelde aile efratlarının yattığı yerdir ANDIZLI MEZARLIĞI. Şehrin göbeğinde olduğu için herkesin GÖZÜ ÖNÜNDE olan bir KABRİSTANDIR.

Ancak son zamanlarda buradaki ASIRLIK ağaçlara bir haller olmaya başladı. Canım ağaçlar SOYULMAYA başladı. Resmen TAHRİP edilmiş bir GÖRÜNTÜ oluştu ANDIZLI’da!

Geçtiğimiz günlerde DUYARLI bir VATANDAŞ bu durumu sosyal medyadan paylaştı. Yaklaşık 6 ağaç SOYULMUŞ! İddia o dur ki; ağaçların KURUYUP akabinde KESİLEREK yerlerine yeni MEZAR yeri açılması için KASTEN yapılan bir saldırı imiş bu!

Ancak vatandaşın paylaşımına Antalya Büyükşehir Belediyesi SOSYAL MEDYA EKİBİNİN verdiği cevap çok ilginç, “SOKAK KÖPEKLERİ tarafından tahrip edildiği belirlenmiştir.”

Hani bir dönem elektrikler kesildiğinde, “KEDİDİR O KEDİ” diye espriler yapılmıştı ya aynı durum şimdi Andızlı’da yaşanıyor, “KÖPEKTİR O KÖPEK” gibisinden!

Lakin yaptığım araştırmada KÖPEKLERİN ağaçlara tırmanma gibi bir yeteneklerinin olmadığını tespit ettim. Uzmanlara göre, “Köpekler DAYANIKLILIK için yaratılmıştır. Bacak kasları TIRMANMAK için tasarlanmamış.”

Şimdi bu bilginin ışığında vatandaşa verilen cevabı ben değerlendirmek bile istemiyorum. Ancak bunu yapanın KÖPEK OĞLU KÖPEK olduğunu anlıyorum.

İnsanlar yaşarken rahat edemiyor, bari AHİRETTE rahat etsinler. Bırakan AĞAÇ gölgesinde HUZUR içinde RAHAT uyusunlar. KÖPEKLEREDE suçu yükleyip GÜNAHA girmeyin yahu.