SAHİ BU DAVANIN SONUCU NE OLDU?

Seçim yaklaştıkça köşemi yazmakta zorlanmıyorum. Özellikle aday adayı listelerinin açıklanması ile parti içi kavgalarda başladı. Herkes bir birinin önünü kesmeye çalışıyor. Antalya İYİ Parti’de MALZEME BOL. Eski defterler karıştırılıyor, KİRLİ ÇAMAŞIRLAR bir bir ortaya dökülüyor. Umarım eskiden olduğu YUMRUK YUMRUĞA kavgalar olmaz.


Bunu niye böyle bir girişle gündeme getirdiğimi açıklayayım. 2021’in Eylül ayında Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi MUSA ERTUGAN ile eski İYİ Parti Kurucu İl Başkan Yardımcısı NAİL ÇELEBİOĞLU arasında yumruklu kavga çıkmıştı malumunuz.





Yumruk yumruğa parti binası önünde yaşanan kavga esnasında kan akmıştı. Sol gözüne darbe alan Çelebioğlu'nun, gözünün arka bölgesinde kırık olduğu tespit edilmişti. Hastaneden "10 GÜN İŞ GÖREMEZ" raporu alan ÇELEBİOĞLU, karakola giderek şikâyetçi olmuş ve olay YARGIYA intikal ettirilmişti. Olay anında dayağı yiyen ÇELEBİOĞLU’NUN saati de kaybolmuştu.


Yaşanan olay üzerine İYİ Parti Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan, İHRAÇ İSTEMİYLE tedbirli olarak Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Boks maçında bile ENDER GÖRÜLEN hareketti bunlar. Ama ne yazık ki koltuk uğruna GÖZLERİ KÖR olmuş iki İYİ Partilinin kavgasıydı bu. Herkes konu kapandı sanıyordu.


Hatta o tarihlerde bazı partililerin MUSA ERTUGAN hakkında savcılığa  "BİZE SİYASET YAPTIRMIYOR" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu bile iddia edilmişti.  Ama öyle değilmiş. İhraç meselesi kulak arkası edilmiş sanırım. Yapılan şikayetlerde BOŞTA KALMIŞ veya yargı TAKİPSİZLİK kararı vermiş olmalı ki herkes SUS PUS, herkes KADERİNE razı.






Çünkü dava arkadaşını dövüp gözünü kör etme noktasına getiren dayakçı boksör ERTUGAN, milletvekili aday adayı. Dayağı yiyen ÇELEBİOĞLU ise cephe gerisine çekilip kızını sahaya sürmüş. Gözünü zor kurtaran ÇELEBİOLU, dayakçı ERTUGAN ile baş edemeyeceğini anlayınca kendisini feda edip doktor olan kızını sahaya sürmüş.


ÇELEBİOĞLU bunu da, “Bütün ümidim gençliktedir diyen ATATÜRK’ÜN yolunu takip ederek, kızım GÖRKEM ÇELEBİOĞLU ERTÜRK milletvekilliğine aday adayı oldu!” ifadeleri duyurdu. Benim anlamadığım bir şey var. İki İYİ Partili arasında yaşanan kavgaya el koyan genel merkez acaba ne KARAR VERDİ de ERTUGAN aday adayı olabildi?


Anlamadığım diğer konuda şu; diyelim ki ERTUGAN da ÇELEBİOĞLU’nun kızı da aday gösterildi ve listeye girdi. Acaba el ele kol kola çalışabilecekler mi?  Yoksa ÇELEBİOĞLU’NUN doktor kızı GÖRKEM hanım; basanı HAŞAT eden ERTUGAN için oy isteme yerine aleyhinde mi çalışacak? Veya ERTUGAN tam tersini mi yapacak?


Bulmaca gibi bir olaylar dizisi. Sanki İYİ Parti Genel Merkezi “KOZLARINIZI PAYLAŞIN” deyip iki adayı listede çarpıştırıp soruna son böyle koyacak gibi.


Tabi bu benim tahminim. Belki de 1-2 Nisan’da yapılacak temayül yoklamasından ERTUGAN ile ÇELEBİOĞLU’nun kızı listeye giremeyecek kişi de siyasi MEFTA olacak. Ne HEYECANLI bir bekleyiş değil mi? Sonu merakla beklenen AKSİYON filmleri gibi. İnanın bende çok merak ediyorum FİLMİN sonunu İYİ Partililer kadar.




BİZİM MAHALLENİN KIZI


Ben 15 yılı aşkın süredir Konyaaltı ilçesinde ikamet ediyorum. Bu bölgedeki siyaset yapanları da yakından takip ediyorum. ABDURRAHMAN YILMAZ en renkli kişilik. Önümüzdeki seçimlerde pırıl pırıl, mütevazi, halkla iç içe olan bir isim AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Bizim mahallenin kızı diyebileceğim AYLA BİLGİN DUYGULU!


Kendisi doğma büyüme Konyaaltılı. Üniversite mezunu amla siyasete MUHTAR AZALIĞINDAN başlamış iki çocuk annesi. AK Parti kapasından 2011 yılında girmiş. İlçe Kadın Kolları’nda yedek üyelikten başlayıp BAŞKANLIĞA kadar yükselmiş.


Üst üste seçilip 6.5 yıl Konyaaltı Kadın Kolları Başkanlığı yaptı AYLA BİLGİN DUYGULU. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Yani didinip çabalayıp SİYASETTE ZİRVEYE tırmanmak için epey yol kat etti. Bunu yaparken ilçede gitmediği mahalle, ziyaret etmediği ev kalmadı neredeyse.


AYLA BİLGİN DUYGULU meclis üyeliği görevini yürütürken 14 Mayıs seçimleri için partisinden aday adayı oldu. Hedefi belli. Mahalle komşum ama beni gazetede ziyaret etmeyi tercih etmiş. Hem de HAYIRLI OLSUNA gelmiş. Oldukça MÜTEVAZİ. Verilecek her türlü görevi yapmaya da hazır.


Listeye girer mi girmez mi bilemiyorum. Lakin AYLA hanım listeye girer ve seçilirse Konyaaltı MAKUS TALİHİNİ yenmiş ve ilk kez bir vekil çıkarmış olur.


Ne diyeyim; HERŞEYİN HAYIRLISI. Yolu açık olsun.