SAĞLIKÇILARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi üyesi sağlık çalışanları, çalışma koşullarına dikkat çekmek için Akdeniz Üniversitesi A Blok önünde gerçekleştirdikleri basın toplantısında, 1 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını açıkladı.

Özge TOPTAŞ, Bayram OKUDAN

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Hastanesi H blok önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) üyeleri, A Blok önüne yürüyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. SES üyesi sağlık çalışanları, çalışma koşullarına dikkat çekmek için Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu süreçte sendikanın örgütlü olduğu tüm sağlık kuruluşlarında acil, ameliyathane, yoğun bakım, onkoloji ve diyaliz servisleri dışında sağlık hizmeti verilmediği bildirildi.

“BUGÜN İŞ BIRAKTIK”

Basın toplantısında konuşan SES Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz, kısa vadedeki taleplerini sıraladı. Başkan İçöz, “Hepimizin çalışma koşulları ağır. Sağlık ekip işidir. Dayanışma ve ortak mücadele ile ekibin bir parçası olan her çalışanın ve meslek mensubunun haklarının iyileştirilmesi için birlikte mücadele etmekte geri adım atmamalıyız. Kısa vadede acil taleplerimiz var. Bunlar, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi, 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200 ek gösterge verilmesi, Koronavirüsün iş kazası ve meslek hastalığı sayılması ve yıpranma payı. Bu gün bunlar için iş bıraktık ve alanlardayız. Bu bir uyarı grevidir. Taleplerimiz hayata geçinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Tekrar haykırıyoruz, kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” ifadelerini kullandı.