Sağlık turizminde büyük hamle

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Antalya ziyaretinde, kentte sağlık turizmine yönelik önemli bir projenin hayata geçirileceğini duyurdu. Veysel Eroğlu, “Antalya'nın dünyanın sağlık turizm merkezi olmasını istiyoruz. Sadece otellerde deniz ve tabiat turizmi için değil, bilhassa sağlık turizmi için büyük bir hamle yapacağız” dedi.

Zehra Tekeci/İrem Güneybaz

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Antalya’da bir dizi ziyarette bulundu. Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bakanlık döneminde Antalya’da yapılan yatırımları anlattı.

11 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Eroğlu, Antalya’nın yıllar içerisinde muhteşem bir gelişim ve değişim gösterdiğini ifade ederek, “Antalya turizm açısından muhteşem bir il haline geldi. Burada çok ciddi yatırımlar yaptık. Bakanlığım döneminde Antalya'ya aşağı yukarı 11 milyar liralık yatırım yapıldı. Baraj ve göletler yok denecek kadar azdı. 21 tane baraj, 3 gölet inşa ettik. Bugün bu yatırımlar nedeniyle Antalya’da taşkın açısından sıkıntı yaşanmıyor. Temelini attığımız 9 baraj ve 3 göletin yapımı da hızla devam ediyor” diye konuştu.

“ÇİFTÇİYE 1 MİLYAR 63 MİLYON LİRA GELİR SAĞLADIK”

Kentte 500 bin dekar araziyi modern sulama sistemiyle suladıklarını ifade eden Eroğlu, bunun büyük faydasını gördüklerini, ürün çeşitliliğinde artış olduğunu belirtti. Çiftçilere sulama geliri katkısında da bulunduklarını dile getiren Eroğlu, “Burada 500 bin dekar araziyi modern sulama sistemi ile suladık. 1 milyar 63 milyon TL sulamadan dolayı çiftçimize bir gelir sağladık. Derelerde taşkınlar yaşanıyordu. O dönem burada seferberlik yaptık ve 103 tane dereyi yatırım programına koyduk. Tamamını da ıslah ettik” ifadelerini kullandı.

“ÇİN’DEN SONRA BAL ÜRETİMİNDE İKİNCİ SIRADAYIZ”

Antalya’da 293 milyon fidanı toprakla buluşturdukları vurgulayan Eroğlu, arıcılık faaliyetlerinde de önemli adımlar atıldığını söyledi. Eroğlu, “Bir zamanlar arıcılar ormana giremiyordu. Arıcılar benden ormana girmeyi talep ettiler. Kanundan dolayı ormana giremediklerini belirttiler. Meğer hayvanlar ormana giremiyormuş. Ben her yere bal ormanı kurulmasını talimatı verdim. Arıcılara kovan verilmesini, yer hazırlanmasını ve ne tür ağaç gerekiyorsa dikilmesi talimatını verdim. Şuanda Türkiye’de 600, Antalya’da 23 tane bal ormanı var. Dünyada şu an Çin’den sonra bal üretiminde ikinci sıraya yükseldik. Amerika’da Türk balları satılmaya başlanmış. Bunu duyunca gurur duydum” şeklinde konuştu.

ANTALYA’DA SAĞLIK TURİZMİ İÇİN YENİ HAMLE

Antalya’da sağlık turizmine yönelik yeni bir projenin hayata geçirileceğini de duyuran Eroğlu, “Antalya'nın dünyanın sağlık turizm merkezi olmasını istiyoruz. Sadece otellerde deniz, tabiat turizmi için değil, bilhassa sağlık turizmi için büyük bir hamle yapacağız. Çünkü deniz turizminde turist 600 dolar bırakıyor. Kanyon ve doğa turizminde 6 bin dolar, sağlık turizminde ise 15 bin dolar bırakıyor. Dolayısıyla kentimizde rehabilitasyon, obezite, yaşlı bakım evleri ve güzellik merkezleri kurarsak daha da dikkat çekeceğini düşünüyorum. Böyle bir hazırlığımız var” açıklamasında bulundu.

“ÇOK BÜYÜK BİR KALKINMA HAMLESİ YAPILDI ”

Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile bir araya geldi. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nın kentte önemli hizmetler yaptığını söyledi. Eroğlu, “Antalya yatırıma muhtaçtı. Su problemi, derelerde taşkınlar vardı. Yol yoktu, mavi bayrak diye bir şey söz konusu değildi. Eskiden Antalya’ya gelirken içimiz dışımıza çıkardı. Şimdi bakın yollar Afyon Kaymağı gibi oldu. Alt yapıda Cumhurbaşkanımızın talimatıyla büyük tesisler kuruldu. Turizmde önde gelene şehirlerden biri haline geldi. Çok büyük bir kalkınma hamlesi yapıldı. Hükümetimiz buraya tarihin en büyük yatırımlarını yaptı” dedi. AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, 20 yıllık süreçte Antalya’da önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, katkılarından dolayı Eroğlu’na teşekkür etti.

ANTALYA’DA HIZLI TREN İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

İl başkanlığı ziyaretinin ardından Eroğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile görüştü. Eroğlu Kepez Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede, Antalya’nın eksiklerinden birinin hızlı tren olduğunu söyledi. Eroğlu, “Müjde vermem gerekiyor mu bilmiyorum. Ulaştırma Bakanlığından, kente hızlı tren getirilmesi adına bir proje yapmalarını diye rica etmiştim. İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar ve Antalya hızlı treni yapılması için. Burada tek eksik bir hızlı tren, o da gelecektir. Yaparsa AK Parti yapar, bu konuda da bildiğim kadarıyla çalışmalar devam ediyor”  şeklinde konuştu. Hakan Tütüncü Eroğlu’nun ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kent geneline yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.