SAĞLIK KURULUŞLARININ E-FATURA KULLANMASI İÇİN 5 SEBEP

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok alanda işler internet ve uygulamalar üzerinden yapılmaya başladı. Günümüzde birçok kişi ve kuruluşlar işlerini internet üzerinden ilerletiyor ve bu durum işleri eskisinden daha kolay hale getiriyor. Eczacılar, Optisyenler, Medikalciler, İşitme Cihazı Satıcıları, Klinikler, Fizik Tedavi Merkezleri, Rehabilitasyon Merkezleri ve hastaneler gibi çeşitli sağlık kuruluşlarının da sık sık tercih ettiği bu seçenek e- fatura yoluyla gerçekleşiyor. E-fatura, elektronik ortamda düzenlenen faturalar olarak bilinir. Herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaksızın elektronik ortamda oluşturulan e-fatura, hem yasal hem de kullanışlı bir fatura türüdür.

Nitekim Türkiye’deki SGK ya fatura kesen tüm Eczacılar, Optisyenler, Medikalciler, İşitme Cihazı Satıcıları, Klinikler, Fizik Tedavi Merkezleri, Rehabilitasyon Merkezleri ve hastaneler gibi çeşitli sağlık kuruluşları 1.7.2021 itibarıyla e-fatura ve e-arşiv faturaya, 1.1.2022 itibarıyla e-defter, e-defter saklama ve e-defterlerin 2.nüshalarının Gelir İdaresi Başkanlığına aktarım uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirilmiştir.

NEDEN E-FATURA

Sağlık kuruluşlarında elektronik faturanın tercih edilmesi için birçok neden vardır. Bu nedenler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Tüm bunlar ele alındığında e-fatura tercih etmek birçok kuruluş için kaçınılmaz bir fırsattır. Tüm bun fırsatları yaratan EDM Bilişim kapasitesinde de birçok hizmet mevcuttur. Yalnızca e-fatura değil, e-irsaliye gibi birçok elektronik işlem bu bilişim firması ile yapılabilir. Elektronik işlemler birçok bakımdan avantajlı ve uygundur bu yüzden sağlık kuruluşlarının da e-fatura tercih etmeleri gayet mantıklıdır.

ÇIKTI VE BELGE YERİNE E-FATURA

Sağlık kuruluşlarının e-fatura sistemini kullanması belirli bir süre önce zorunlu hale getirilmiştir. Artık yasal anlamda elektronik fatura kullanma zorunluluğu olan sağlık kuruluşlarının bu yöntemi seçmeleriyle birlikte birçok avantajı olmuştur. Bunlardan birisi de çıktı veya belgeye ihtiyaç duyulmaksızın e-fatura düzenleyebilmektir. Böylece kağıt masrafından ve israfından kurtulmak söz konusudur.

GÜVENİLİR E-FATURA

Sağlık kuruluşlarında ilaç alım satım gibi medikal işlemler gerçekleştirilir. Tüm bunların güvenli bir şekilde olması ve herhangi bir riskin göze alınmaması gerekir. Bu bakımdan elektronik fatura, sağlık kuruluşları için kaçınılmaz bir fırsattır. Ayrıca çıkarılan yasalara göre elektronik faturanın, sağlık kuruluşları tarafından kullanılması zorunlu bir hale getirilmiştir.

DÜŞÜK MALİYET E-FATURA

Sağlık kuruluşları binlerce alım satım işlemini gerçekleştiriyor. Bu işlemlerin belirli bir maliyeti söz konusu oluyor ancak e-fatura sistemi bu maliyetleri neredeyse sıfıra indiriyor. Sağlık kuruluşlarının ilaç alım satımları, bu ilaçların oranları gibi her türlü bilginin kayıt altına alındığı e-fatura sistemiyle işler çok daha kolay hale geliyor.

KALICI E-FATURA

Onlarca sağlık kuruluşunun kullandığı e-fatura sisteminin güvenilir olmasının bir diğer sebebi ise her türlü bilginin kayıt altında alınması ve saklanmasıdır. Bilgisayarların bellek sistemine ve faturaların geçmiş sistemine kaydedilen bilgiler yıllar boyunca kaybolmadan saklanabilir ve korunabilir. Herhangi bir işlem için bu faturalar gerektiğinde ise kolaylıkla ortaya çıkarılıp sunulabilir.

E-FATURA SİSTEMİ

Sağlık kuruluşlarının rahatlıkla kullanabileceği bir e-fatura sistemi için EDM Bilişim birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. İrsaliyeler, faturalar ve daha birçok elektronik işlem bu bilişim firması sayesinde rahatlıkla yapılabiliyor. Birçok sağlık kuruluşunun tercih ettiği firma, yıllardır süregelen varlığını güvenilirliğine ve çalışmalarına borçludur. Sistemdeki bütün işlemlerin güvenli bir şekilde yapıldığı da garanti altına alınmıştır.

Bahsi geçen zorunluluk öncesi sektördeki en kuvvetli kampanyayı yapan EDM Bilişim, tüm Eczacı ve Optisyenlere zorunluluk getirilen 6 adet servisi sınırsız kullanımlı şekilde, taahhüt ve şart olmaksızın 2021 yılında ücretsiz ve 2022 yılı ve sonraki her yıl 500 TL ücret ile sunuyor.

HABER MERKEZİ