SAĞLIK EMEKÇİLERİ GEÇİŞTİRİLMEMELİ

Resmi Gazete’de yayımlanan sağlık personellerine verilecek ek ödemeyle ilgili Döner Sermaye Yönetmelik değişikliği hakkında konuşan Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, “Döner Sermaye Yönetmeliği değişmediği sürece bu haliyle sadece aynı hakkaniyetsizlikler devam eder gider” dedi.

Sağlık personellerine verilecek ek ödemeler ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan "Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile 4 Mart 2020 tarihli yönetmeliğe geçici madde eklendi. Bakanlıkta çalışan sağlık personelleri 4 ay süreyle ek ödeme alabilecek. Düzenlemeye göre, ödeme tutarı toplamı, mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği hakkında açıklama yapan ve yapılan değişikliğe sert tepki gösteren Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, şunları söyledi:

“Döner Sermaye Yönetmelik değişikliğini apar-topar Resmi Gazete ile servis ederek derdi ekmeğini büyütmek olan sağlık emekçileri geçiştirilmemelidir. Döner Sermaye Yönetmeliği değişmediği sürece bu haliyle sadece aynı hakkaniyetsizlikler devam eder gider. Hep aynı branşlar ve birimler almaya diğerleri alamamaya devam edecektir.”

“BU MUAMELEYİ HAZMEDEMİYORUZ”

Açıklamasının devamında bir işi yapmış olmak için yapmakla canı gönülden yapmak arasındaki farkı gördüklerini ve idrak ettiklerinin altını çizen Başkan Kuluöztürk, “Amma ve lakin işini canı gönülden yapan sağlık çalışanlarına reva görülen bu muameleyi hazmedemiyoruz. Kimdir bu yönetmeliğin sorumluları? Ortak akıl nerede? İstişareyi kimlerle yaptınız? Kimdir bu kraldan çok kralcılar? Yine oldu-bitti öyle mi? Biliniz ki bitmez!” ifadelerini kullandı.

“ADİL DÜZENLEMELER YAPILMALI”

Bu yönetmeliklerin değişmesini gerektiğine vurgu yapan Başkan Kuluöztürk, cümlelerini şöyle noktaladı: “Bu kadük kalmış, atıl yönetmelikler artık değişmeli ve sağlık emekçilerinin tamamını kapsayacak adil düzenlemeler yapılmalıdır. Bir kaç aylık avutmacaya değil adil, kalıcı, yüz güldüren bir döner sermaye yönetmeliğinin hemen çıkarılmasına ihtiyaç vardır. Emeğe saygı ve insan onuruna yakışır uygulamalar kırmızı çizgimizdir!”

HABER MERKEZİ