SAFFET AMCANIN HÜZÜNLÜ ÖYKÜSÜ

Hayatı zorlu mücadeleler ve acılarla geçen 82 yaşındaki Saffet Akgün, birçok insana örnek bir yaşam sürdürdü. Çok sevdiği eşi ve iki evladına hayatını adayan, yaşamı boyunca yüzlerindeki gülümsemenin solmaması için çabalayan Akgün’ü belki de en çok yıkan binbir emekle büyüttüğü evlatlarının onu huzurevine terk etmesi oldu.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

Hayata hep umutla bakan 82 yaşındaki Saffet Akgün, yaklaşık 4 yıldır yaşamını Kepez ilçesinde bulunan Şefkat ve Huzurevi’nde sürdürüyor. 51 yıl evli kaldığı, ömrünü adadığı eşini 2017’de kaybeden Akgün’ün hayatı, 4 yıl önce evlatlarından birinin kendisini Antalya’ya getirmesi ile değişti. Oğlu ile Antalya’ya tatile geldiğini zanneden Akgün o gün acı bir gerçekle karşı karşıya kaldı.

Oğlu tarafından birkaç günlüğüne kalması için bırakıldığı huzurevinde 4 koca yıl geçiren Akgün, şimdi bir yandan evladının acımasızlığını sindirmeye, bir yandan da yıllarca tırnakları ile kazıyarak elde ettiği mal varlığının elinden alınmaması için mücadele veriyor.

EŞİNİN KAYBI DERİN İZ BIRAKTI

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Saffet Akgün, canından çok sevdiği eşinin vefatının hayatında derin bir iz bıraktığını söyledi. Akgün, “Hayatımın 51 yılını eşimle geçirdim. Birbirimizi bir an olsun kırmadık. Benim eşimin olmayan hastalığı yoktu. Ağır hastaydı. Gelinlerim bile ona bakmak istemedi. Ben onu götürüp, getirdim hastaneye. Hep kendim baktım. Ama hayat onu benden kopardı” diye konuştu.

“BENİ HUZUREVİNE BIRAKTI”

Eşinin vefatının ardından kendi evinde kalmaya devam ettiğini dile getiren Akgün, “Kendi evimde yalnız yaşamaya başladım. Çünkü gelinlerim beni istemedi. Burada yaşayan bir oğlum var. Bana ‘Baba 10 günlüğüne Antalya’ya gideceğim, geleceğim’ dedi. Sonra beni buraya bıraktı. Bir daha gelip gitmedi. Beni burada, huzurevinde bıraktı. Babalar gününü bile unuttuk biz. Hiç yanıma gelmiyor, ilgilenmiyorlar zaten” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Akgün evlatlarının kendisinden çok mal varlığı ile ilgilendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Benim evlatlarım sadece param ile ilgileniyor. Akli dengem yerinde mi değil mi onu araştırıyorlar. Akıl sağlığımın yerinde olmadığını iddia edip benim mal varlığımı yönetmek istiyorlar.”