SADECE ONLARA MI?

Üstat Necip Fazıl, yıllar önce sanki geleceği görürcesine "Kahrolasın İsrail enkazını göreyim sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim" demiş. Aslında “ne güzel özetlemiş Siyonist İsrail’in durumunu” diyebiliriz belki ama sadece ona ülke diyenin mi yüzüne tükürmek gerekir işte orada bir durup düşünmek lazım.

***

Yıllardır her gün farklı zulüm ve işgallerle Filistin topraklarına çöken, göz göre göre bir ülkeyi insanlık suçu işleyerek yok eden bu terör devletine karşı tüm dünyanın adeta dut yemiş bülbül gibi susması asla kabul edilemez.

***

Edilmemeli ama...

Emperyalizmin uşaklığını yapan ülkeler zaten nerede bir Müslüman ve Türk zulüm görse üç maymunu oynar da peki ya sözüm ona Müslümanım narası atanlar niçin tek kelime etmezler? Niçin yıllar boyu devam eden insanlık suçuna karşı sessiz kalırlar doğrusu anlamak mümkün değil.

***

Kerkük'te, Karabağ'da, Doğu Türkistan'da ve Kıbrıs'ta Müslüman Türk milleti soykırıma uğrarken niye yüksek sesle bir tepki ortaya koyamazlar. Müslümanların ve mağdur milletlerin hamisi, savunucusu Sadece Türkiye Cumhuriyeti ve onun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mı olmalı?

Nerede Arap Birliği?

Nerede İslam İşbirliği Teşkilatı?

NATO ve BM'nin nerede olduğunu sormaya gerek yok çünkü onlar deve kuşu misali kafasını kuma gömmüşler.

***

Mesela dünyanın enerji ve petrol anlamındaki en zengini olan İslam ülkeleri zulüm devam ettiği süre boyunca petrol ve doğal gaz akışını kesmeyi düşünürler mi? Adeta bir terör örgütü gibi davranan bu ülkeye karşı ortak bir yaptırım için neden harekete geçmezler?

***

Yoksa bizim gibi görünen ama bizden olmayan münafıklar mı bunlar? Uluslararası Ceza Soruşturmaları Enstitüsü'nde eğitmen ve askeri danışman olan Garlasco, İsrail’in yaklaşık bir hafta içinde Gazze’ye attığı 6 bin bombanın, ABD’nin Afganistan’a bir yılda attığına eşdeğer olduğu söyledi.

***

Buna karşı söyleyecek tek kelime sözleri yok mu? Soruları daha da çoğaltabiliriz ama kime ne faydası olacak ki? Çünkü ne demiş Hz. Mevlana "Sen ne söylersen söyle karşıdakinin anladığı kadardır"

***

Karşıda hele hele insan olmayan, insanlıktan nasip almamış bir güruh var ise söylenenler maalesef boş kalır. En iyisi üstadın dediği gibi sadece Siyonist İsrail’in değil alayının birden yüzüne tükürmek!