Saç Ekimi Ankara

Profesyonel olarak saç dökülmesi problemlerine uygulanan Ankara saç ekim işlemleri, kadın ya da erkek fark etmeksizin pek çok kişinin tercih ettiği bir tedavi yöntemidir.  Saç dökülmesi pek çok kişinin yaşamış olduğu bir sorundur. Çeşitli neden ve faktörlerin etkisi ile dökülen saçlardan rahatsız olan ve estetik görünümüne yeniden ulaşmak isteyen bireyler saç ekimi uygulama tedavilerini uygular.

Saç ekimi işlemlerinin farklı yöntem ve teknikleri bulunur. Ankara saç ekimi uygulama yöntemleri kişilere özel olarak yapılan muayeneler sonucunda belirlenen yöntem ve teknikler kullanılarak uygulanır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekim uygulaması, hastanın tamamen dökülen ya da dökülme nedeni ile seyrekleşen bölgesine uygulanan bir uygulamadır. Bu tedavi sürecinde hastanın uygulama yapılacak olan bölgesine ekilen saçlar, hastanın donör bölgesinden alınan saç kökleri ile gerçekleştirilir. Ankara saç dökülmesi problemlerine karşı uygulanan bu uygulama tamamen hastaya özel olarak planlanıp uygulanan bir tedavi uygulamasıdır.

Ense yani iki kulak arsında bulunan saç kökleri saçlar arasında dökülebilme oranının en az olduğu bölgelerdir. Bu nedenle saç ekimi uygulamalarında donör bölgesi olarak kullanılır. İşlemin uygulanabilmesi ve saç ekim işleminin gerçekleşebilmesi için hastanın donör bölgesinde saç köklerinin bulunması gerekir.

Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?

Ankara saç ekimi klinik merkezleri tarafından uygulanan saç ekimi tedavi yöntemi, 21 yaşını doldurmuş ve saç dökülme problemi yaşayan herkesin yaptırabileceği bir tedavi uygulamasıdır.

Fakat hepatit c olanlar, doğuştan saçsız olanlar yani saç kökü hiç olmayanlar, donör bölgesinde saç olmayanlar ve çeşitli vb. gibi hastalıklara sahip bireylere uygulanmamaktadır.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Bu işlemin ekim süreci, Ankara saç ekimi kliniği tarafından uygulanırken pek çok farklı faktöre bağlı olarak değişmektedir. Kişinin uygulama yapılan bölgedeki kıl yoğunluğuna, bölgeye ekilecek olan saç sayısına vb. gibi parametrelere bağlı olarak değişmektedir. Ankara saç dökülmesi tedavi uygulaması ortalama olarak 3 ila 5 saat aralığında değişen bir süre zarfı içinde uygulanabilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Saçlar Ne Zaman Uzar?

İşlem sonrasında saçlar 4. Aydan itibaren uzamaya başlar. 4. Aydan sonraki süreç sonrasında saçlar uzamaya devam eder.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürede İyileşir?

Saç ekimi tedavi işlemi sonrasında uygulama yapılan bölgenin iyileşme süreci ortalama olarak 10 gündür. Bu iyileşme sürecinden sonra uygulama yapılan bölgede kabuklanma vb. gibi durumlar görülebilir. Bu durum oldukça olağandır. Tam iyileşme süresi 8 ila 10 hafta arasında değişmektedir.

Saç Ekiminde Sonuç Ne Zaman Alınır?

Hastalara, saç ekimi Ankara klinik merkezleri tarafından uygulanan saç ekimi işleminin tam sonucunun belli olması için ortalama 12- 18 ay beklenilmesi gerekir. Bu sürecin sonunda istenilen fark elde edilmiş olacaktır.

Saç Ekimi Ağrılı Mıdır?

Ankara saç dökülmesi tedavi sırasında uygulama yapılan bölgeye lokal anestezi işlemi uygulanır. Bu nedenle hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez.

Saç Ekimi Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Hayır saç ekim işlemi saç dökülmesine neden olmaz. Ekilen saçlar kişinin kendi donör bölgesinden alınan saç kökleri tarafından uygulanır ve doğal saçlara herhangi bir zararı dokunmamaktadır.

Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesi yaşayan kişilere Ankara saç dökülmesi problemi yok etmek için kişilere pek çok farklı tedavi yöntemleri uygulanır. Ankara saç ekim klinik merkezlerinde kişilere uygulanan saç ekimi uygulaması saç dökülmesi problemi için tedavi yöntemlerinden sadece bir tanesidir.

Saçlar Neden Dökülür?

Saç dökülmesi etkileyen farklı faktörler bulunur. Bu faktörlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

Yanlış Saç Bakımı Dökülmeye Neden Olur Mu?

Evet yanlış saç bakımı saçların dökülmesinde en çok etkili olan nedenlerden birisidir. Kullanılan ve tercih edilen saç bakım ürünleri, saçların yapısına, tipine ve saçın özelliklerine göre tercih edilmelidir.

Saç Dökülmesinin Tedavisi Var Mıdır?

Saç dökülmesi problemi, Ankara saç dökülme klinikleri tarafından uygulanan Ankara saç ekimi vb. gibi çeşitli tedavi uygulamaları ile tedavi edilebilen bir sorundur.