SABIRLA EVLERİNİ BEKLİYORLAR

Kepez ve Santral Mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi hak sahibi vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Projenin zamanında bitirilmemesinden ve evlerin teslim tarihinin gecikmesinden dolayı proje sahibi Sur Yapı’ya tepkiler günden güne artıyor.

Kepez ilçesi Kepez ve Santral Mahalleleri sınırları içerisinde 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi olan Sur Yapı, hak sahibi vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Vatandaşlar, 2019 yılında teslim edilmesi gereken evlerine halen kavuşamadıkları gibi ödenmesi gereken son 7 aylık kira yardımının da verilmemesinden dolayı yaşadıkları mağduriyetlerini dile getirdi. Hak sahibi vatandaşlar adına konuşan Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, 2017 yılında Sur Yapı Kepez-Santral Projesi’nin inşaatına başlandığını aktardı. 2018 yılında mali sebepler gerekçe gösterilerek inşaatın durdurulduğunu iddia eden Küçükkaya, 2019 yılında tekrar inşaat başlandığını ifade etti. 2019 yılına kadar hak sahibi vatandaşlara kiraların geciktirilmeden yatırıldığını kaydeden Küçükkaya, Sur Yapı tarafından evlerin 2019 yılı ekim ayında teslim edilmesi gerektiğini, ancak evlerin teslim edilmemesi nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden süre uzatma izni istendiğinin altını çizdi. Belediye Meclisi’nde alınan karar ile 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürenin uzatıldığını ifade eden Küçükkaya, bu sürenin ise bir hak sahibi vatandaşlara kiraların ödenmesi şartı ile uzatıldığının bilgisini verdi.

Küçükkaya, “Sur Yapı, gecikmeli de olsa kiraları yatırıyordu. Nisan ayında bir yönetmelik değişikliği yapıldı. Bu karara göre; riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresi 36 aydan 48 aya çıkarıldı. Bu kanun değişikliği sonrasında ise Sur Yapı kararı dikkate almadı” diye konuştu.

“ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMİYOR”

Şu ana kadar 440 hak sahibinin konutunun teslim edildiğini belirten Küçükkaya, yılbaşında ise 800-900 kişiye daha konutlarının teslim edileceğinin söylenmesine rağmen halen bu konutların teslim edilmediğini iddia etti. İnşaatın ağır gittiğinden yakınan Küçükkaya, ellerinden gelen bir şey olmadığını üzüntüyle söyleyerek, “Bizlerin herhangi bir yatırım gücü yok. İnşaatın bitmesini bekliyoruz. Belediyenin firma ile detaylıca görüşmesi ve sıkıştırması lazım. 2 yılda teslim edilmesi gerekirken 5'inci yıla giriyoruz” dedi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Kentsel dönüşüm kapsamında inşaatı devam eden Sur Yapı Antalya Projesi’ndeki dairelerini teslim alamayan ve yaşanan gecikmeden dolayı mağdur olan hak sahipleri son olarak kira yardımlarını da alamadıkları için çileden çıktı. Sosyal medya üzerinden kurdukları grupta projenin seyrini takip eden hak sahipleri yaşanan gelişmeler ışığında tepkilerini paylaştı. Proje sahibi firmaya öfkeli oldukları yaptıkları paylaşımlarla anlaşılan vatandaşlar, konuya bir an önce el atılarak mağduriyetlerin giderilmesini istiyor.

HABER MERKEZİ