SABIR

Uzun süredir sıkıntılar içerisinde olan ve galibiyet alamayan Alanyaspor'da, teknik direktör Bülent Korkmaz duruma müdahale etti ve ilk on birde yaptığı değişikliklerle takımı toparladı. Ancak bu güzel hareketin devamını getiremeyerek, yaptığı ve yapmadığı oyuncu değişiklikleri ile yine kazanamadı.

Karagümrük ile 1-1 berabere sonuçlanan maçla ilgili düşüncelerim yukarıdaki 2 cümleye sığıyor. Biraz bu cümleleri açmak istiyorum. Gol bulmakta sıkıntı çeken, sol tarafından sürekli gol yiyen Alanyaspor'da teknik direktör Bülent Korkmaz, bu sorunlara tek tek el atmış olacak ki yaptığı kritik değişikliklerle bu sorunları çözdü. Öncelikle sol bekteki tek alternatif olan Tayfur'a belli ki 'çok ileri çıkma, öncelik defans denmiş'. Bu hamle ile savunmaya sıfır katkı veren Davidson'a rağmen sol tarafımızdan yediğimiz goller engellendi. Oyun kurulumunda ve topu ileri taşımaktaki sıkıntıda Novais'i 10 numaraya değil de defansın önüne konumlandırarak çözüldü. Fatih yerine de Efkan ile maça başlanarak savunma takımı görünümünden çıkıldı, Emre Akbaba'nın yokluğunda ilerisi güçlendirildi. Buraya kadar Bülent Korkmaz ve ekibini alkışlıyorum. Güzel planlar yapmışlar ve maçta bunun karşılığını aldılar. Hem ilk yarıda hem de ilk gole kadar bitiricilik ve son paslarda dikkatli olabilsek çoktan maçı bile kazanacaktık. Rakibe az pozisyon veriyorduk ve top bizde kalıyordu. Bide Efkan'la golü bulunca her şey güzeldi ancak bu dakikadan sonra oyuna müdahale edilmesi gerekiyordu. Bir sürü eksik futbolcusu olan adeta yedekleri ile oynayan Karagümrük, golü yedikten sonra biraz tempo yapmaya ve üst üste ataklar geliştirmeye başladı. Yaklaşık 15 dakika boyunca Karagümrük takımı, orta sahamızı yürüyerek, güle oynaya geçiyordu. Diedhou tamamen maçtan düşmüş toplara bile koşmuyor, Davidson defansa hala dönmüyor, Efkan, Umut ve ve Novais ise dilleri dışarda orta alanda yürüyorken, oyuna  tek bir isim girdi. O da haftalardır oynamayan, sakatlıktan çıkmış Emre. Bu nasıl bir mantıktır? Fatih'i, Babacar'ı, Candeias'ı oyuna sokmak için illa gol yemeyi mi bekledik? Geldiğinden beri pekte katkı veremeyen Ahmet Ildız bile girse olurdu ki en azından pres yapardı. Efkan yerine kondisyonsuz Emre'de girince hepten orta saha düştü ve golü yedik. Golü yedikten sonra ise neyse şimdi oyuncu değiştirilir hücum yaparız diyorduk ki ne görelim? Novais, Davidson ve Diedhou oyundan çıktı. Şaka mı yapılıyor anlamıyorum? Kendi evimizde bir sürü eksiği olan Karagümrük'e resmen 'sizde durun bizde duralım puanları paylaşalım' dedik. Açın maçı izleyin; bizim golümüzle Karagümrük'ün golü arasında Emre, Davidson ve Novais gibi isimler hiç sahada yok. Karagümrük golü attıktan sonra ise Emre nasıl ön plana çıkıyor, rakip kalede tehlike yaratan paslar, şutlar çekiyor görün. Davidson ve Novais'te yapardı ama çıktılar işte oyundan. Çünkü bu isimler maç 1-1 olunca sahada olmalılardı. 1-0 rakip bastırırken topun peşinde koşacak halleri yok. O iş için Fatih, Ahmet ve Candeias gibi isimler var zaten.

Seyircinin azlığından, bir sürü futbolcunun neden kadroda olmadığını bilmediğimizden, hakemin bazı saçma sapan kararlarına kadar konuşacak çok şey var ama hayatımda gördüğüm en kötü oyuncu değişiklilerinden başka bir şey anlatamadım. Allah hepimize sabır versin.