SABIKALI BAŞKAN

Balkon düştüğü iddia edilen fakat Kaş Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre şüpheli bir şekilde balkondan düşen Gül Ustaer, 6 aydır yaşam savaşı veriyor. Ustaer’in, CHP Kemer eski İlçe Başkanı olan eski sevgilisi R.S.U. ile tartışma sonucu balkondan düştüğü iddia ediliyor. Olayda adı geçen R.S.U., H.Ç. ve O.Y. için 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak. R.S.U.’nun daha önce de Kemer Belediyesi’nde çalışırken rüşvet ve irtikap suçlarından yargılandığı biliniyor

Gül Ustaer’in verdiği yaşam savaşı ve yaşadığı olayın detaylarını araştırdığımız haber Türkiye’nin de gündemi oldu. Neredeyse bütün televizyon ana haber bültenlerine konu olan haberimizin yeni detayları ortaya çıktı. Bilindiği üzere geçtiğimiz dönem CHP Kaş İlçe Kongresi’nde başkan adayı olarak yarışan Gül Ustaer (32), yaklaşık 6 ay önce balkondan düştüğü iddia edilmişti. Gül Ustaer’in annesi Fatma Ustaer, kızının düşmediğini iddia ederek mahkeme yoluna gitmişti. Nitekim Kaş Cumhuriyet  Başsevcılığı tarafından hazırlanan ve Kaş Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame de bu yöndeydi. Olay günü Gül Ustaer’inin evinde Ustaer’inin arkadaşı H.Ç., R.S.U. ve O.Y. bulunuyordu. Gül Ustaer ile CHP Kemer İlçe eski Başkanı R.S.U.’nun eskiden bir birliktelik yaşadıkları ortaya çıktı. İddialara göre olay günü Gül Ustaer ile R.S.U. bir konu üzerinden tartıştığı ve R.S.U.’nun anlık kıskançlık kriziyle Ustaer’i ittiği belirtiliyor. Konuyla ilgili hazırlanan iddianame savcılık tarafından kabul edildi. Lider Gazete’nin ulaştığı iddianamede çarpıcı ifadeler yer alıyor.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Gül Ustaer ile ilgili ulaştığımız iddianamede R.S.U., H.Ç. ve O.Y.’nin çelişkili ifadeler kullandığı belirtiliyor. İddianamede, ‘Şüpheli R.S.U.’nun Gül'ün eski erkek arkadaşı olduğu ve 1.5 senelik duygusal ilişkileri olduğu R.S.U. ile Gül'ün ara ara evde eski sevgilisi olması nedeniyle sözlü tartıştıklarını şüphelilerin beyanlarından ve tüm olay örgüsünden anlaşıldığı üzere evde Gül'ün alkol almakta olduğu ve alkolü fazla kaçırdığı Gül'ün H.Ç.’yi dansa kaldırdığı tam o esnada Gül'ün kendi kendine dengesini kaybederek düştüğü kafasını yere vurduğunu beyan ettikleri ancak şüpheli R.S.U’nun olay anında H.Ç.’den Gül'e ait cep telefonu arama kayıtlarının silinmesini istediği H.Ç.’nin de bu hususu kabul ve doğrulayarak sildiği R.S.U. ile Gül Ustaer'in eski sevgili oldukları, R.S.U’nun amcasının oğlu ile Gül'ün yakınlaşmasının olduğu onu sevdiğini söylediğini bu sebeple R.S.U. ile Gül arasında olay günü tartışma çıktığı olay anında ki yaşamsal mücadele söz konusu iken H.Ç. ile R.S.U.’nun telefon kayıtlarının silinmesinin peşine düşmeleri hayatın olağan akışına aykırı bulunduğu ayrıca şüphelilerin verdiği ifadelerde de çelişkilere rastlandığı şüpheyi değerlendirme yetkisinin mahkemelerde olduğu yapılacak yargılama ile sanıkların eylemleri ve ifadelerinde ki çelişkilerin açığa çıkabileceği’ ifade edildi.

 15 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İddianamede ayrıca, R.S.U., H.Ç ve O.Y. Türk Ceza Kanunun 87. maddesinde belirlenen "Yaşamını Tehlikeye Sokan Bir Duruma Sebebiyet Verecek şekilde Kasten Yaralamak" suçunu oluşturduğu yönünde ifadeler yer aldı. R.S.U., H.Ç ve O.Y. için 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Gül Ustaer’in yakın arkadaşı olan ve telefon kayıtlarını silmek ile suçlanan H.Ç.’nin de ifadesi ortaya çıktı. H.Ç., verdiği ifadede şu sözleri kullandı: “4 kişi alkol almaya başladık. Gül ile Salim arasında tartışma yaşandı. Sebebi ise R.S.U.’nun amcasının oğlunun Gül'e kendisini sevdiğini söylemesi oldu. Tartışma sırasında R.S.U. Gül'e kızdı, Gül ise buna sessiz kaldı.”

Olaydan sonra telefon kayıtlarını sildiğini kabul eden H.Ç., Gül'ün kendisine hitaben olayın duyulmaması adına kendi telefonu ile kendisine ait telefonun arama kayıtlarının silinmesini istediğini, kendisinin de sildiğini R.S.U.’nun da bunu istediğini belirtti.

 YALAN BEYANDA BULUNDULAR İDDİASI

Öte yandan Gül Ustaer’in kız kardeşi Tuba Ustaer de bazı iddialarda bulundu. Tuba Ustaer, Ambulansın çağırılmadığını, aileye bilgilendirme yapılmadığını, Jandarmaya yanlış bilgilendirme yapıldığını, Gül Ustaer’in telefonundan arama kayıtları, sosyal medya kayıtlarının silindiğini, H.Ç.’nin ilk gün aileye ve jandarmaya olayın oluş şekli, zamanı, olay esnasında orada bulunan kişiler hakkında yalan beyanda bulunduğunu, R.S.U.’nun Kaş Hastanesi’nde H.Ç.’ye para verdiğini iddia etti.

 ESKİ BAŞKANIN RÜŞVET OLAYI

R.S.U, 2009 yerel seçimleri öncesinde birkaç yıl CHP Kemer İlçe Başkanlığı yaptı. Desteklediği Mustafa Gül aday gösterilmeyince görevinden istifa edip MHP'den aday olan Mustafa Gül'ün seçim kampanyasında çalıştı. Seçimleri kazanan Mustafa Gül'ün belediyede işe aldığı R.S.U., yaklaşık 2 yıl fiilen Özel Kalem Müdürlüğünü yürüttükten sonra Kemer Belediyespor Kulüp Başkanlığına getirildi ve belediyeden ayrıldı. Kemer Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 2012 Haziran ayında yapılan operasyonda  Antalya KOM Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Uysal, ihbar üzerine Mayıs 2013'te Kemer sahilindeki bir büfe işletmecisinden irtikap olduğu iddia edilen senedi alırken polis tarafından suçüstü yapılarak yakalandı ve para sızdırmaya aracılık ettiği iddia edilen belediye çalışanı ile birlikte tutuklandı. 2012 ve 2013 yıllarındaki iki operasyonla ilgili dosyalar birleştirilerek 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Mustafa gül ve 7 kişiyle birlikte yıllarca yargılandıktan sonra beraat etmişti.

 MAHSUM ALTAŞ/ ÖZEL HABER