SABİHA GÖKÇEN'DE PLAZA PREMİUM DÖNEMİ
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2021 yılından itibaren özel yolcu hizmetleri operasyonlarını Plaza Premium Group yapacak.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2021 yılından itibaren özel yolcu hizmetleri operasyonlarını Plaza Premium Group yapacak.
Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) Grubu'nun tamamına sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA Kodu: SAW), terminaldeki lounge (salon) alanlarının işletmesini, hızlı geçiş, misafir karşılama ve uğurlama servisleri dahil tüm premium hizmetleri 1 Ocak 2021 itibariyle Plaza Premium'a devredecek. Hizmet devri sonrası Plaza Premium Group, yolcular için keyifli bir lounge deneyimi oluşturmak ve kusursuz bir havaalanı yolculuğu için yeni yılda bir dizi iyileştirmenin yanı sıra, hizmet ve tesislere de yatırımlar yapacak.
Plaza Premium Group, İstanbul Sabiha Gökçen'de halihazırda mevcut olan iki salona ek olarak dış hatlar terminalinde yeni bir salon daha açacak. Halen faaliyet gösteren ve toplam 418 metrekare büyüklüğe sahip olan mevcut 2 lounge alanında aynı anda 100'den fazla misafir ağırlanabiliyor. Lounge alanları, iç hatlar arındırılmış bölgede 206 numaralı kapı ve dış hatlar arındırılmış bölge 203 numaralı kapının olduğu bölgelerde yer alıyor. Havaalanı pistinin panoramik manzarasına sahip olan lounge alanları, ailelerin yanı sıra iş ve tatil amaçlı seyahat edenleri, özel olarak tasarlanmış, çok çeşitli hizmet ve olanakların keyfini çıkarmaya davet ediyor. Güvenli ve hijyenik bir ortam sunan her iki salonda, rahat oturma alanları, kişisel konforu ve sosyal mesafeyi gözeten çalışma alanları, misafirlerin endişesiz bir havaalanı deneyiminin keyfini çıkarmaları için önceden paketlenmiş ve porsiyonlara ayrılmış yiyecek ve içecek seçenekleri içeren bir yemek alanı bulunuyor. 2019'da 35,6 milyon yolcu sayısı ile İstanbul'un en yoğun ikinci havalimanı olan İSG, 2009'dan 2015'e kadar art arda 7 yıl boyunca Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı seçildi. Bu yıl küresel salgına rağmen, Avrupa'nın en yoğun beş havalimanı arasında yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul'un yükselen şehir havalimanı olarak konumlanıyor.
PPG ile iş birliğini değerlendiren Malaysia Airports Group CEO'su Dato 'Mohd Shukrie Mohd Salleh, "Plaza Premium Group ile ortaklığımız, Malezya'daki Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı'nda ilk salonlarını açtıkları 1998 yılına kadar uzanıyor ve bu ortaklık bizi tüm dünyada havalimanı konukseverlik hizmetlerinde lider hale getirdi. Aynı yüksek hizmet standartlarını İSG'ye getireceklerinden de eminiz. Plaza Premium Group'un Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki varlığı, tüm havalimanlarımızda birinci sınıf hizmet kültürü ve konukseverliğin uygulanmasını sağlama konusundaki kararlılığımızın bir yansımasıdır" sözlerine yer verdi.
Plaza Premium Group'un Kurucusu ve CEO'su Song Hoi-see ise şu değerlendirmede bulundu: "Skytrax ödüllü havalimanı hizmetlerimizi Türkiye'de ve bölgenin önemli havalimanı merkezlerinden biri olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda genişletmekten heyecan duyuyoruz. Bu stratejik genişleme, özellikle içinde bulunduğumuz dönemde bizim için önemli bir kilometre taşıdır. Umarız bu adım, dünyadaki seyahat eden yolcularla bağımızı güçlendirmeye devam ederken, küresel seyahati de yeniden canlandırmanın bir başlangıcı olur."
İHA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Türkiye’nin turizm sektöründeki başarılarına ve geleceğe yönelik stratejilerine değindi. Antalya’da gerçekleşen kongrede, dijitalleşme ve yapay zekanın turizmdeki rolüne vurgu yapan Bakan Ersoy, bu teknolojilerin sektöre entegrasyonu için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.
14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuşan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmin Türkiye’nin ‘bacasız sanayisi’ olarak ekonomide önemli bir yer tuttuğunu belirterek, 20-21 Kasım’da düzenlenecek kongreye 2 binin üzerinde katılım olacağını açıkladı.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, kente 10 aylık dönemde geçen yıla göre 1 milyon 200 bin daha fazla turist geldiğini belirterek, ''Antalya için belirlediğimiz 17 milyon turist hedefine adım adım ilerliyoruz'' dedi.
Turizmin başkenti Antalya’nın Kadriye Plajı’nda gün doğumu, fotoğraf karelerine yansıdı. O anlara şahit olanları eşsiz manzara mest etti.
Antalya’ya bu yıl 10 ayda gelen turist sayısı, 16 milyon 131 bin 847'e ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Rekorlarla dolu bir yılı geride bırakırken ülkemiz turizminin göz bebeği Antalya’mız yükselişini sürdürüyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelecek yıl turizmde pazar çeşitliliğini artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizim için önemli olan sadece yolcu sayısını artırmak değil farklı ülkelerden, farklı ürünlere yolcu getirmek” dedi.
Geçen yıl yabancı turist sayısında rekor kıran Antalya’da 2025 için yurt içi ve yurt dışından gelen rezervasyonlarda hareketlilik başladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon olarak revize edeceğiz” dedi.
Akdeniz ve Ege'ye gelen turistlerin yeni rotasının Denizli Pamukkale'de başlayan balon turları olduğunu söyleyen Antalyalı turizmci Recep Yavuz, günübirlik turlarla turistlerin bu deneyimi tercih etmeye başladığını söyledi. Pamukkale'nin bu etkisinin çevre illere de yayıldığını söyleyen Yavuz, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde de ilk uçuş denemelerinin başladığını belirtti.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz