3 SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU KURTARILDI

Akseki sınırları içerisindeki Herse Yaylası’nda çobanlık yapan Coşkun Girgin isimli vatandaş, yoğun kar yağışı nedeniyle obada mahsur kaldı. Akseki Belediyesi ekiplerine haber veren Girgin, 3 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

Akseki ilçesine bağlı Süleymaniye ve Kuyucak mahallelerinin ortak kullandığı Herse Yaylası’nda hasta olup mahsur kalan Çoban Coşkun Girgin, belediye ekiplerinin 3 saat süren çalışması sonucu kurtartıldı. Belediye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu obasına ulaşılan Girgin’in karla kaplı yolları açılırken Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan da kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti.

BAŞKAN YERİNDE TAKİP ETTİ

Kurtarma çalışmalarına katılan ve çalışmaları yerinde takip eden Başkan Özkan yaptığı açıklamada, “Belediyemize gelen ihbar doğrultusunda Kuyucak ve Süleymaniye mahallemizin ortak kullanım alanı olan Herse Yaylası’nda çoban Coşkun abimizi kurtarmaya gidiyoruz” ifadelerini kullanırken,  ekiplerin hummalı çalışması sonucu kurtarılan Girgin ise “Herse Yaylası’nda kar çok yağdığı için hayvanlarımızla mahsur kaldık. Akseki Belediyesi’ni aradık, sağ olsunlar geldiler kurtardılar bizi, çok teşekkür ederim” dedi.

HABER MERKEZİ