SAADET PARTİSİ’NDEN BÜYÜKŞEHİR’E ELEŞTİRİ

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı 2021 bütçe planlaması ile toplu ulaşıma yapılan zammı eleştirdi. Başkan Düzen, “Pandemi sürecinde yapılan zammın halkımıza yansıtılmamasını, belediye yetkililerin biraz ders çalışmasını, Büyükşehir Belediyesi’nin biraz fedakarlık yapmasını teklif ediyoruz” diye konuştu

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, il binasında düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda önemli konu başlıkları üzerinde açıklama yapan Başkan Düzen, önceki gün Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşıma yapılan zam hakkında eleştiride bulunarak, belediyenin yapılan zammı üstlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Düzen, “Toplu ulaşıma yapılan zam karşısında muhalefet mi yapmamız gerekir yoksa destek mi vermemiz gerekir bilmiyoruz. Çok çetrefilli bir rakam tespit edildi. Ortalama yüzde 15 yani enflasyon miktarı kadar zam yapıldı. Olayın bir tarafı esnaf çünkü aylardır yüzde 35 civarında zam beklentisi içindeydi. Belediyenin durumunu biliyoruz. Halkımızın durumunu da biliyoruz. Böyle bir zamanda yapılan zammın pandemi süresince belediyenin üstlenmesini teklif ediyoruz. Bu zammı halkımıza yansıtmadan belediye yetkililerin biraz ders çalışmasını,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin biraz fedakarlık yapmasını teklif ediyoruz” diye konuştu.

“BÜTÇE PLANLAMASINDA GÖRÜŞÜMÜZ ALINMADI”

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 2021 yılı Antalya bütçesini de eleştiren Başkan Düzen, bütçe planlamalarında görüşlerinin alınmadığının altını çizerek, “Keşke 2021 yılı Antalya bütçesinde Büyükşehir Belediyesi bizim de bir görüşümüzü alsaydı.  Çünkü Büyükşehir Belediyesi’nde de eleştirilecek çok büyük rakamlar var. Belediyenin açık hedefinin 522 buçuk milyon TL olduğunu görüyoruz. Bu anlamda 210 milyon TL faiz ödemesi yapacak. Borçlanmanın 322 buçuk milyon TL’sini dış bankalardan tedarik edecek. 200 milyon TL’sini iç bankalardan, 80 milyon TL’sini iller bankasından, 120 milyon TL’sini de rantiyeci bankalardan borç alarak kapatacağını görüyoruz. Bu manada bizim söyleyeceklerimiz vardı.  Ancak başka bahara kaldı.  Bizi atlamasınlar. Bu manada alçakgönüllü olmayacağız. Çünkü Erbakan Hocamızın 1996-1997 hükümetinde denk bütçe yaptığı yani tarihte ilk defa denk bütçe yapan bir iradeyi temsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Düzen, asgari ücretle ilgili partisinin teklifini bir kez daha yineledi. Düzen, “Biz asgari ücretle alakalı görüşmelerin açlık sınırına göre değil,  yoksulluk sınırına göre konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu cümle yanlış anlaşıldı.  Genel Başkanımız 8 bin 50 TL’nin üzerinde olacaktır diye bir ifade kullanmadı. Bu yolculuğumuz bizi oraya götürmeli diye bir konuşma yaptı. Saadet Partisi’nin teklifi, asgari ücretten vergilerin kaldırılmasıdır. Vergilerin işverene yüklenmeden devlet tarafından karşılanmasını teklif ediyoruz. Bu şekilde ücret otomatik olarak 2 bin 900 TL’ye çıkacak. Her yıl ortalama yüzde 7 puan enflasyonun üzerinde bir zam yapmalarını teklif ediyoruz ya da aylık enflasyon miktarı kadar aylık güncellemeler yapmalarını teklif ediyoruz. Ancak Genel Başkanımızın direkt teklifi yüzde 7 puandır. Ancak 2021 yılına enflasyon hedefi yüzde 8 olduğuna göre asgari ücret rakamı 3 bin 500 TL’ye denk gelir. Bunun adil olacağını düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

KARACAÖREN BARAJI SİYASET ÜSTÜ KONU

Öte yandan yıllardır tartışılan Karacaören Barajı’nın Antalya’ya içme suyu olarak getirilmesinin büyük bir hata olacağını kaydeden Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Karacaören Barajı temiz su değildir. Bu baraj Antalya’ya içme suyu olarak getirilemez. Karacaören Barajı’nın yapılma amacı enerji ve sulama mahiyetindedir. Isparta atık su ve arıtma tesisleri ve özellikle Isparta Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 tane olduğunu duyduğumuz tabakhanelerden gelen kimyevi atıkların, logar ve insan atıklarının, balık çiftliklerinden gelen kimyevi yem atıkların ve trafikle alakalı unsurların doğurduğu sebeplerden dolayı bu suyun Antalya’ya getirilmesi doğru değildir. Vatanını, milletini seven herkesin bu dosyaya sahip çıkmasını istiyoruz. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Karacaören Barajı yerine Oymapınar Barajı Manavgat suyu en kısa sürede Antalya’ya kazandırılmalıdır. Manavgat suyu dünyanın en temiz ilk 3 suyu arasındadır” dedi.

Fatma ARSLAN