RÜZGAR VE SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 18 Temmuz hava durumu tahminleri açıklandı. İl il hava durumu tahminlerine göre bazı bölgelerde sağanak yağışlar bekleniyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte 18 Temmuz hava durumu tahminleri...

Hava durumu tahminleri Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esecek.

Yeni haftanın ilk gününde Türkiye’de Karadeniz ve yer yer Marmara’da sağanak yağışlar görülüyor. Yurdun güney kesimlerinde güneş bolca görülürken orta bölgelerde hava parçalı ve az bulutlu. Denizlerde rüzgar genellikle orta kuvvet ve üzerinde esiyor. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgarın zaman zaman fırtına şeklinde de esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesinde hava parçalı bulutlu ve yer yer yağışlı. Sıcaklık ise bölge genelinde en yüksek 30-32 derecelerde ölçülüyor.

Ege Bölgesinin kıyı kesimlerinde sıcaklıklar hayli yüksek seyrediyor. 36-37 derecelerde ölçülen sıcaklıklar öğle saatlerinde sıcak çarpmalarına neden olabilir, dikkatli olunmalı.

Akdeniz Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde hava güneşli. Sıcaklık ise bu dönemde genellikle 33-37 derece arasında ölçülüyor.

İç Anadolu Bölgesinde hava parçalı bulutlu. Sıcaklık bölgede 26 ile 31 derece arasında seyrediyor. Salı ve Çarşamba günü de benzer bir hava durumu bekleniyor.

Karadeniz Bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülüyor. Sıcaklık ise bölgede en yüksek 25-26 derecelerde ölçülüyor. Salı günü yağışın bölgenin doğusuna çekilmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde hava az bulutlu, güneşli. Sıcaklık da bu dönemde genellikle 30 ile 35 derece arasında ölçülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bol güneşli ve sıcak hava görülmeye devam ediyor. Bölge genelinde sıcaklık 38 derece ve üzerinde ölçülüyor, yer yer 41-42 derecelere çıkıyor. Sıcak çarpmalarına karşı tedbirli olunmalı.

HABER MERKEZİ