Rüzgar Gaziantep’te

Trabzonspor, Sivasspor ve Kayserispor karşısında elde ettiği galibiyetlerle tehlike hattından uzaklaşan Alanyaspor, 4’te 4 için sahaya çıkıyor. Antalya ekibinin rakibi kümede kalma mücadelesi veren Gaziantep FK olacak.

6 maçlık galibiyet hasretinin ardından Trabzonspor, Sivasspor ve Kayserispor’u deviren Alanyaspor’da hedef bu kez Gaziantep FK… Üst üste alınan galibiyetlerle bir anda düşme hattından uzaklaşan Turuncu-Yeşilliler, bu sezon ilk kez 4’te 4 için sahaya çıkacak. Gaziantep Kalyon Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşmada düdük Ümit Öztürk’te olacak.

REKABETTE EZİCİ ÜSTÜNLÜK

Gaziantep FK ile Alanyaspor arasındaki rekabette Akdeniz ekibinin ezici üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar 17 kez birbirine rakip olan iki takımdan Alanyaspor 11 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Gaziantep FK’nin 4 kez kazandığı rekabette 2 mücadele ise eşitlikle tamamlandı. Sezonun ilk devresinde Antalya’da oynanan mücadeleyi ise Gaziantep FK 3-0 ile kazandı.

DEPLASMANDA SORUN YAŞIYOR

Genel rekabette Gaziantep FK karşısında üstünlüğü bulunan Alanyaspor, deplasmanda ise rakibine diş geçiremiyor. Hükmen sonuçlananlar hariç Gaziantep FK'ye konuk olduğu üç Süper Lig maçını da kazanamayan Alanyaspor, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet gördü.

5 İSİM KART SINIRINDA

Alanyaspor’da zorlu karşılaşmaya 5 futbolcu kart sınırında çıkacak. Turuncu-Yeşillilerde Nicolas Janvier, Ertuğrul Taşkıran, Jure Balkovec, Joao Novais ve Richard kart görmesi durumunda gelecek hafta Galatasaray mücadelesinde forma giyemeyecek.

 

 

31. HAFTA

Stadyum: Gaziantep Kalyon

Saat: 20.30

TV:  Bein Sports

Hakem: Ümit Öztürk

 

Gaziantep FK

Teknik Direktör: Selçuk İnan

Nita   

Arda Kızıldağ 

Djilobodji   

Ertuğrul Ersoy 

Nkoulou   

Sorescu  

Monteiro

Maxim

Ogün Özçiçek   

Mustafa Eskihellaç

Dragus

 

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran  

Balkovec

Aliti

Furkan Bayır

Hadergjonaj

Richard

Leroy Fer

Augusto

Efecan Karaca

Oğuz Aydın

Ahmed Hassan