RUSYA: ABD'NİN YAPTIRIMLARI VATANDAŞA DARBE VURACAK
Rusya'nın Washington Büyükelçisi, ABD'nin Rusya'nın en büyük bankalarına yönelik yeni yaptırım kararıyla ilgili olarak "Doğrudan Rus halkına yapılmış bir darbe" açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Washington Büyükelçisi, ABD'nin Rusya'nın en büyük bankalarına yönelik yeni yaptırım kararıyla ilgili olarak "Doğrudan Rus halkına yapılmış bir darbe" açıklamasını yaptı.
ABD'nin yeni tur yaptırımlarda Rusya'nın en büyük bankalarını da hedef alması Rusya'nın tepkisini çekti. Tass haber ajansının haberine göre Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD'nin Rusya'nın iki büyük bankasına yönelik yaptırım kararına ilişkin olarak "Doğrudan Rus halkına ve sıradan vatandaşlara yönelik bir darbe" yorumunda bulundu.
ABD, Buça'daki olayların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak bu ülkeye yeni yatırımlara da yasak getirdi. Buna göre daha önce ABD'nin yaptırım listesine alınan Rusya'nın en büyük finans kuruluşu Sberbank ve ülkenin en büyük özel bankası Alfa Bank'ın tüm mal varlıkları donduruldu. Rus devletine bağlı önemli girişimlerin de mal varlıkları donduruldu ve bu işletmeler ile ticari ilişkiler yasaklandı.
Yaptırımlara, Rus elitler ve ailelerinin yanı sıra Putin'in iki yetişkin kızı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un eşi ve kızı, Rusya eski Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Mikhail Mişustin de dahil edildi.
Ayrıca yaptırımlar kapsamında ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın ABD'nin yargı yetkisindeki fonlarla borç ödemesi yapmasını da yasakladı.
Yeni yaptırımlar kapsamında Rusya'daki tüm yatırımlar da yasaklanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11-13 Nisan'da tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu(ADF2025) münasebetiyle Antalya'ya geldi.
Dünya liderleri ve hükümet yetkilileri, 11-13 Nisan tarihlerinde "Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek" ana temasıyla düzenlenecek 4. Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF2025) bir araya gelecek.
Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul Başkanı Philemon Yang, 11-13 Nisan'da düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'nda dünyadaki çeşitli sınamalara karşı "çok taraflılık" mesajı vereceğini bildirdi.
Konyaaltı Belediyesi önceki dönem Başkanı Semih Esen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren söylemlere sert tepki gösterdi. Esen, "Omurgasız tayfaya sözüm var" ifadeleriyle eleştirilerini dile getirdi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağanüstü kurultay sürecinde Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Uysal, “Birleşe birleşe aşacağız, birleşe birleşe kazanacağız” vurgusu yaptı.
AK Parti Antalya İlçe Başkanları Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ve Sulama Birliği Başkanları'nın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Antalya’nın su yönetimi ve tarımsal sulama altyapısını güçlendirmek adına devam eden ve planlanan projeler masaya yatırıldı.
Ülke ekonomisine darbe vurmak için CHP’nin öncülük ettiği ‘boykot’ kampanyası sonuçsuz kaldı. Milli ekonomiyi tehdit eden bu girişimi Lider Haber TV’de değerlendiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ''Ekonomiye zarar vermeyi hedef alan bir kampanyaydı'' dedi. Gün içindeki ticari hareketliliği de açıklayan Bakan Bolat, ''Normalin çok çok üzerinde. Bize gelen veriler çok canlı bir günün geçtiğini gösterdi'' ifadelerini kullandı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden geçen bir yılın ardından CHP’li belediyelerin performansını sert sözlerle eleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır CHP yönetiminde olduğunu hatırlatan Çetin, CHP’li belediyelerin geçen sürede hiçbir mesafe kat edemediğini belirterek, “19 ilçenin talepleri karşılıksız kaldı. Bir yıl doldu, icraat sıfır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde bayramlaşma programı düzenledi. Partisinin, Türkiye’deki birleştirici rolünü vurgulayan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan “Milliyetçi Hareket Partisi, bu ülkenin çimentosudur” dedi.
AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Sanayi Kavşağı’nda yapımı tamamlanan ve hizmete açılan ‘Akıllı Kavşak’ projesini yerinde inceledi. Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Söker, “Şimdi projeyi söz verdiğimizden 3 gün önce açarak bayram öncesi vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz