RUSLAR, BİZDEN VAZGEÇEBİLİR Mİ?

Rusya, artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle Türkiye’ye seyahati 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurmuştu. Sürenin dolmasının ardından Rusya'dan kötü haber geldi. 

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi,  Türkiye ile Tanzanya'ya uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu. Özetle Tanzanya ile bir tutulduk.

Konunun Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerden kaynaklandığın iddia edenler var. Böyle düşünenler olayın siyasi olduğunu savunuyor. Bunu zaman gösterecek.

Şayet, 21 Haziran’da da uçuş yasağı yeniden uzatılırsa, bunun altında başka nedenler olduğuna ben de inanmaya başlayacağım. Açıkçası ben böyle bir karar beklemiyordum.

Sadece ben değil; Antalya için Rusya’nın aldığı n bu karar sürpriz oldu.

Antalya’daki turistik İşletmeler; haziran ayının başından itibaren Rusları ağırlamak için hazırlık yapmıştı.  Alınan kararla açıkçası hayal kırıklığı yaşadık.

Elbette turizm sektörü başta olmak üzere Antalya ekonomisi bundan olumsuz etkilenecektir. Rusların boşluğunu başka pazarlarla doldurabilmemiz de şu anda mümkün görünmüyor.

İç piyasanın durumu da malum. Fakat umutsuz da değilim. Çünkü turizm sektörü Türkiye’de krizlerle büyümüş bir sektördür. Ruslar da  Antalya’dan vazgeçecek değildir.

Hatta Vladimir Putin bile St. Peterbug’ta Vali Yardımcısı iken 1990’lı yıllarda arkadaşlarıyla birlikte Antalya Beldibi’nde yaptığı tatili hala unutabilmiş değildir.

Bu nedenle Türkiye’den ve Antalya’dan Rusların vazgeçebileceğine hiç ama hiç ihtimal vermiyorum.