RUHSUZLAR ORDUSU

Süper Lig’e çıktığımız yıldan itibaren en rezalet sezona şahitlik etmeye devam ediyoruz. Sezon başı Başkan Hasan Çavuşoğlu’nun kulübün mali durumu ile ilgili açıklamaları sonrası bazı şeyler umarım ters gitmez demiştik ama küme düşme hattına doğru hızla sürüklenmeye devam ediyoruz. Normalde Alanya deplasmanına gelen İstanbul takımları korkar ve puan kaybı yaşayacağımız bir maç olabilir düşüncesi ile sahaya çıkarlardı. Şimdi bakıyorum gelen giden 3-4 atıyor. Sezon başı deplasmanlarda kötüyüz iç sahada iyiyiz diyorduk artık iç sahada da futbolun f’sini oynayamayan bir takımız. Son 9 maçın 7’sinde yenilen yenilmeyi geçtim rezalet futbol oynayan şu takımı izlemek istemiyorum ve her maç tek duam şu sezon bitsin de artık ne olacaksa olsun. 

Takıma derman olsun diye getirilen Ersun Yanal pozitif bir etki yaratırım diye beklerken tam tersi Farioli’yi arar olduk. Farioli döneminde 1,13 olan puan ortalaması Ersun Yanal ile 0,66’ya düştü. Hocayı geçtim inanılmaz bir ruhsuzluk var takımda. Ya hadi hiç bir şey yapamadınız bir duran top kullanırsınız ne bileyim mücadele eder pres yaparsınız veya rakipten çok koşalım dersiniz ama yok yok yok. Alanya Damlataş Sahili’nde gezer gibi sahada gezen bir oyuncu topluluğu. İlk onbir çıkanlar ve sonradan girenler arasında bir iki tane mücadele eden var ama bazıları da topa bile hareketlenmeyen garip tipler. Yusuf mesela istekli penaltı da aldı ama aşırı yeteneksiz. Furkan mesela iyi bir genç oyuncu ama onun da formu takımla düştü. Efecan bu takıma çok şey katmış kulübün efsanesi ama ne fiziği ne kondisyonu hiç bir şeyi yok. Bu dediklerim öyle 3-5 maç değil bakın sezonun üçüncü maçından itibaren her maç böyle. Bir kaç tane iyi oynadığımız gaza geldiğimiz maç var ki onlarda olmasa zaten düşmüştük. Bu futbolcular Trabzon’a 5 attı, bu futbolcular Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanlarında birer puan aldı, bu futbolcular daha yeni Başakşehir’i yendi. Demek ki isteseler bize bir şeyler gösterecekler ama istemiyorlar. Galatasaray’a yenildik diye bunları söylemiyorum bakın Galatasaray’a her zaman yenilirsin ama bu ruhsuzluk bu isteksizlik bu formaya yakışmıyor. 

Eğer olur da küme düşersek bu sözleşmelerden çıkmamız imkansız yani daha aşağılara gitmemek için büyük bir mücadeleye gireriz. Düşmezsek ise kusura bakmasın ama Ersun Yanal değil en az 15 transfer lazım. Eldeki oyunculardan genç isimler satılmazsa kalabilir ama diğer hepsini doğru götürün otogara bırakın gelin. Allah korusun bir yıl daha böyle bir futbol görürsek neyse düşünmek istemiyorum.