Rotasyonlu 1 puan!

Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig’in 3. haftasında rotasyonlu çıktığı Rize deplasmanında 1-1 berabere kaldı.

Uzun bir Avrupa seyahati dönüşü doğrudan Rize’ye giden Alanyaspor’da teknik adam Çağdaş Atan, rotasyonlu bir kadro sahaya sürdü. Defans hattında Fatih’e yer veren Çağdaş Hoca, orta alan ikilisini Ceyhun ve Siopis ile kurdu. Kanatlarda da Mustafa ve Tayfur ikilisini izlediğimiz maçta, ilerde Efekan ve Babacar hocadan formayı kapan isimlerdi.

Henüz sezon başlayalı 1 ay olmuşken bu neyin rotasyonuydu pek anlamadık açıkçası. Tamam, birkaç mevkide değişiklik yapılabilir ama iki haftadır kazanan kadrodan, 7 oyuncu birden değiştirmek pekte doğru bir karar değildi gibi. İlk yarıda bu rotasyonun etkisini pek göremedik çünkü iki takımda orta alanda mücadele ederek oldukça sıkıcı bir 45 dakikaya imza attılar.

İlk yarıda Siopis ve Ceyhun’un her dönen topu kesmesi ancak ilerdeki futbolcularımızın bunları kullanamaması nedeniyle iki takım adında da çok kısır bir maç izledik. Gerçekten ilk yarıyı izlerken uyumamak mucizeydi. Sadece duran toplardan Alanyaspor bir iki etkili pozisyon bulsa da son vuruşlar iyi değildi ve gol bulamadık.

Rotasyonlu kadronun artı ve eksileri ise ikinci yarı ortaya çıktı. İkinci yarının başlaması ile iki takımda hücumu düşünen bir mantıkla saldırıya geçtiler. Oldukça sertleşen mücadelede ilk 15 dakika da arka arkaya çok önemli pozisyonlar izledik. İki takımda gol için yüklenirken, Rizespor biraz kontrolü de eline alınca, Çağdaş Hoca 3 oyuncu değişikliği birden yaptı ve maçı tekrar Alanya lehine çevirdi. Salih, Bakasetas ve Bareiro’nun maça girmesi ile Mustafa Pektemek’in golü ile öne de geçtik.

Tam evet her şey istediğimiz gibi oldu. Rotasyonlu kadro ile hem dinlendik hem de zorlu bir deplasmandan 3 puanla dönücez dediğimiz anda, kontra ataktan golü kalemizde gördük. Attığımız golde Mustafa’nın muhteşem vuruşu nasıl dikkat çekiyorsa yediğimiz golde de 3 futbolcumuzun topu alamaması ve ceza sahası içinde birbirlerine girmeleri de o kadar dikkat çekiciydi.

Tamam, çalım yenir, gol yenir elbette hata da olur. Bugün dünyanın en iyi oyuncuları bile bu tarz anlar yaşar. Ancak mücadele edilmemesi can sıkıcı. Burada ki sözüm genç Fatih’e. Takımın en geç ve en diri futbolcusu olması gereken Fatih, geriye bu kadar yavaş dönemez. Kornerde  kendi kalesinin ön direğini savunan 33 yaşındaki Remy, tüm sahayı kat edip golü atarken, Fatih henüz savunmaya dönememişti. Top ağlarımızla buluştuktan sonra hala gelmeye çalışıyordu.

Umarım Fatih bu mental ve fiziksel sorunlarını aşar, çünkü Rosenborg karşısında golü yememize sebep olduğu gibi bugün de yaptığı bir iki hata ile kalemizde büyük tehlike yaratıldı.

Bir sözüm de bir diğer genç oyuncumuz Efkan’a olacak. Duran topları çok iyi kullandı evet ama ikinci yarıda o kadar top kaybı ve pas hatası yaptı ki aklım almadı. Yetenekli bir isim ve umarım bir daha onu da bu şekilde görmeyiz.

Rosenborg maçından sonra dediğimiz gibi yine de canımız sağ olsun, lig daha çok uzun. Haftaya dinlenmiş sağlam bir şekilde hazırlanır bu 2 puanı kapatırız diye umut edelim.