ROMANDAN FİLME UYARLANDI!

Bu yıl 58'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin gösterime sunulan son film 'Kerr'in söyleşisi yapıldı. Romandan filme uyarlanan 'Kerr' filminin detaylarını anlatan yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, “Romanı yazarken de biraz senaryo yazarmış gibi tasarlıyorum" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl 58'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın son filmi 'Kerr' oldu. Atatürk Kültür Merkezi, Balerin Cafe'de düzenlenen filmin söyleşisine yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncular Erdem Şenocak, Gafur Uzuner, Melih Düzenli ve sinemaseverler katıldı. Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olan kişinin, bilinmeyen bir suçla itham edilmesi ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen kasabadan çıkmak için verdiği mücadeleyi konu alan 'Kerr' filmi hakkında bilgilendirmede bulundu.

ROMANDAN FİLME

Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, filme adını veren 'Kerr'in tekerrür, tekrar kelimelerinden geldiğini anlattı. Filmde sürekli tekrarlanan olayların olduğunu aktaran Pirselimoğlu, filmi kendi kitabından uyarladığını söyledi. Yönetmen Pirselimoğlu, “Romanı yazarken de biraz senaryo yazarmış gibi tasarlıyorum. Romanda daha fazla yüzebileceğiniz geniş bir alan var fakat hikaye kurma adına romanı yazarken, kendi tasarladığım içerisinde resimler bir şekilde senaryoda kolaylık sağlıyor" dedi.

EYLEMSİZ BİR KARAKTER

Oyuncu Erdem Şenocak, filme son 2 hafta kala dahil olduğunu aktardı. Film öncesi yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'yla görüştüğünü anları anlatan Şenocak, “Tiyatroda deneyimim var ama sinemada daha yardımcı rollerde çıktım. Genelde o rollerde mizahi olarak yer aldım. Bir rolü oynayacağım zaman ön karar almaktan çekindiğimi söylemiştim. Karakter dediğimiz şey hayatta da insanın eylemlerinin toplamında oluşan bir silüet. Filmde karakterin herhangi bir eylemini göremiyoruz. İçine düştüğü durumda birçok şeye maruz kalıyor. Bu karaktere şaşkın diyebiliriz diye korkarak anlatmıştım" diye konuştu.

DHA